• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
`Ramazan Hayra Anahtar Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Mübarek üç ayların üçüncüsü olan ve Allah Resulü`nün(sav) "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" duasında bulunduğu mübarek Ramazan ayına 2 gün gibi kısa bir süre kaldı. Peki, bu ayda neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli? Bu ay hayatımızda ne gibi değişiklikler yapmalı, hayatımıza ne katmalı ve hayatımızdan neleri atmalı. Tüm bunları Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas`a sorduk.

"Kur`an Bu Ayda İndirilmiştir"
Ramazanı şerif`in 11 ayın içerisinde manevi yönden en fazla istifade edilmesi gereken ay olduğunu hatırlatan Nimetullah Arvas, " Bu ay gafletle geçirilmemeli. Şimdiden Müslüman kardeşlerimiz kendilerini Ramazan`a hazırlamalı. Çünkü Ramazan öyle muazzam bir aydır ki insanların kurtuluşuna vesile olan Kur`an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Bu ayı 11 ayın sultanı yapan hadise de budur. Müslümanlar bu ayda ne yapmalı ve nelerden sakınmalı? Ne yapmalı? Birincisi, itikadlarını sağlamlaştırmalı, dini bilgilerini öğrenmek için çaba sarf etmelidir. Geçmişlerine tövbe istiğfar etmeli, hayır, güzellik, iyilik, sulhu salah için anahtar olmalıdırlar, kilit olmamalıdır. Peygamber Efendimiz(as) de bir hadislerinde `Müslüman eliyle, diliyle, kendisine, çevresine faydalı olan kimsedir.` buyurmaktadır." İfadelerini kullandı.

"Bu Ramazan`da Selamı Yayacağız"
Diyanet Başkanlığı`nın Ramazan için her sene bir konu seçtiğini, bu senenin konusunun selam olduğunu anımsatan Arvas, "Selam yaygınlaştırmalıdırlar. Çünkü Peygamberimiz(sav) birbirinizi sevebilmeniz için bir yol göstereyim mi? diye sorunca sahabeler evet ya Resulullah dediler. Bunun üzerine Resulullah (sav) buyurdular ki: "Aranızda selamı yayınız." Eğer gerçekten bütün müminler selam alır ve selam verirlerse inanın müminlerin kalbinde merhamet pınarı oluşur. İşte müminler şimdiden Allah`ın 99 isminden birisi olan Es-selam ile selam vermelidirler. Ramazan`da en çok bu konu üzerinde durulacaktır." Dedi.

"Melalar Bu Ramazan`da Çalışacak ve İmamsız Cami Bırakmayacağız"
"Ramazan ayında mukabelelere katılmalı, bol bol Kur`an okumalı ve dinlemeli, yoksulları araştırmalı ve onlarla dostluk kurulmalı. Musafaha ederek, güzel duygularla çarşıya, pazara çıkılmalıdır. Yani Peygamber Efendimiz`in(sav) ahlakının tezyin etmesi için müminin kendini şimdiden hazırlaması gerekir." diyen Nimetullah Arvas, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu sene 100`e yakın yerde mukabele okutacağız. Ayrıca bayanlara yönelik de hatim programlarımız var. Yine her yıl olduğu gibi hatimle teravih namazını bu sene Hz. Ömer Camii`nde devam ettireceğiz. Bütün camilerimizde erkeklere yönelik mukabelemiz devam edecek. İmam Hatip Liseleri`yle din kültürü hocalarından da faydalanacağız." şeklinde konuştu.

Müftü Arvas ayrıca bu yıl özellikle konteynır kentlerde iftar yemeği düzenleyeceklerini, imamı olmayan hiçbir cami bırakmayacaklarının müjdesini verdi.

Bununla beraber Arvas, bu yıl Mela projesiyle kendilerine verilen kontenjanların dolduğunu ve Melaların bu Ramazanda aktif bir şekilde çalışacağını belirtti. (Murat Dalgın, Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir