• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
TOKi`lerin Su Problemi Çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl-Genç karayolu üzerinde yapımı tamamlanan TOKİ Konutları`ndaki su probleminin söz verildiği üzere, Bingöl Belediyesi tarafından Ramazan ayı öncesinde çözüldüğünü söyledi.

 

Su probleminin söz verildiği gibi Bingöl Belediyesi tarafından Ramazan ayı öncesinde çözüldüğünü belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, \"Bingöl ili mücavir alan sınırları içerisinde bulunan İçmeler TOKİ konutlarına su verilmesi için Bingöl Belediye Meclisi kararı gereği, buradaki konutlara yetecek miktarda 6 litre/sn suyu Genç ilçesine giden hattımıza ilave edip, Genç İlçesi`ne giden suyu azaltmadan Bingöl su kaynaklarından karşılama noktasında bir karar aldı ve bunu da bu konutlarda oturacak insanlarımıza ve Memur-Sen yetkililerine bildirdik. Şuanda Bingöl Belediyesi olarak mevcut yerleşim biriminde daha önceden söz verdiğimiz gibi Ramazan Ayı`ndan önce hattı döşedik. Belediye olarak 1564 metrelik gidiş geliş hattını döşedik. Çalışma ile birlikte TOKİ`nin yaptığı depodan Bingöl-Genç karayoluna kadar olan kısmın gidiş geliş hatlarını döşemiş olduk. TOKİ tarafından hat konutlara getirilmiş olup, binalardaki test çalışmaları devam etmektedir\" dedi.

 

17 kilometrelik yeni hattın yapım işleminin bitmesi ile birlikte geçici olarak verilen Genç hattının iptal edileceğini ifade eden Atalay, \"Ayrıca geçici olarak verilen Genç İlçesi`ne giden hat birkaç ay kullanılacaktır. Esasen Bingöl içmesuyu şebekesini ihale ettiğimizde Bingöl merkezden Organize Sanayi Bölgesi(OSB)`ne kadar gidecek toplamda 17 kilometrelik yeni bir hattı ihale kapsamına almıştık. Şuanda oranın malzemelerini temin edip bahse konu yerle ilgili çalışmalarımıza başlıyoruz. Deposu başladı, kazı hattı da başlayacak. O artık nihai olarak bir çözüm olacak. Bingöl merkezden Organize Sanayi Bölgesi(OSB)`ne kadar gidecek toplamda 17 kilometrelik yeni hattımız bitince Genç İlçesi`ne giden hattan bağladığımız geçici hattı da iptal etmiş olacağız. Buda birkaç ay içerisinde gerçekleşmiş olacak. Bingöl Belediyesi olarak bu hat ile OSB`ye götüreceğimiz toplam 17 kilometrelik hat ve yaklaşık 1,5 kilometrelik Genç bağlantı hattı toplamda bize 2 milyon 214 bin TL`ye mal olmaktadır\" diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir