• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
İstanbul`da Ramazan Etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbulluların Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı`na yeni bir konsept kazandırıldı.

Meydan Ramazan ayı boyunca, İstanbul`la özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarını yapacağı ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı fuara da ev sahipliği yapacak. Fuarı ziyarete gelen İstanbullular; birçok markanın tarihi ve ürün üretimi ile ilgili bilgi sahibi olacaklar.

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Sanatlar Yeniden Canlanıyor
Fuarda, cam, ebru, çini, tezhip sanatı, halı dokuma, sedef işi, porselen gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklere ait stantlar da yer alacak. Ziyaretçiler, söz konusu sanatların inceliklerini maharetli ellerden görme şansına sahip olacaklar.

Günde 20 Bin Kişiye İftar
Ramazan ayında, İstanbullular iftar sofralarında buluşacak. İstanbul`un farklı meydanlarında ve sokaklarında kurulacak iftar sofralarıyla, bölge halkının birbirleriyle dayanışma ve beraberliklerinin arttırılması, örf ve adetlerin unutulmaması; ihtiyaç sahibi aileler ve gönüllüleri sokak sofralarında buluşturarak unutulmaz Ramazan hatıraları bırakmayı amaçlıyor. İftar programı kapsamında İstanbul`un farklı semtlerinde kurulacak olan iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak. Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Lojistik Destek Merkezince karşılanacak.

Şiir Dinletileri ve Konserler
20 Temmuz - 18 Ağustos 2012, (Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı) Ramazan İstanbul Etkinlikleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Feshane Bahçesi`nde ve Beyazıt Meydanı`nda müzik, eğlence, şiir ve konserleriyle İstanbullularla buluşacak.

Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası tasavvuf müziğinden halk ve sanat dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ramazanda Çocuklar
Ramazan İstanbul Etkinlikleri çerçevesinde Feshane Bahçesi ve Beyazıt Meydanı`nda çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırlandı. Geleneksel sanatlardan Ortaoyunu, Meddah, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri ile çocuklara hitap edilecek.

31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl 3`üncü kez Beyazıt Meydanı`nda ziyaretçileriyle buluşuyor. 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Türkiye Diyanet Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından Beyazıt Meydanı`nda gerçekleştirilecek. 28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii`nin avlusunda yapılan fuar, iki yıl önce Beyazıt Meydanı`nda düzenlenmeye başlanmıştı. Her yıl yoğun bir ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler, dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkanı buluyor. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı`nın uluslararası çapta düzenlenmesine yönelik ilk adım bu yıl atıldı. Fuara ilk defa yurt dışından bazı yayıncılar da davet edildi. Fuarda 150 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri
Ramazan`ın ilk günü başlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Kadir Gecesi`ne kadar 26 yazarın katılımı ile yapılacak.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri her gün saat 18.00-19.00 arasında yapılacak.

Tarih Konuşmacı
20 Temmuz Cuma Can Alpgüvenç
21 Temmuz Cumartesi Dursun Gürlek
22 Temmuz Pazar Bestami Yazgan
23 Temmuz Pazartesi Üstün İnanç
24 Temmuz Salı Nevzat Bayhan
25 Temmuz Çarşamba Prof. Dr. Nazif Gürdoğan
26 Temmuz Perşembe Mehmet Cemal Çiftçigüzeli
27 Temmuz Cuma Ali Hakkoymaz
28 Temmuz Cumartesi Beşir Ayvazoğlu
29 Temmuz Pazar Yavuz Bahadıroğlu
30 Temmuz Pazartesi Ümit Şimşek
31 Temmuz Salı Yusuf Dursun
01 Ağustos Çarşamba Yıldız Ramazanoğlu
02 Ağustos Perşembe Mustafa Armağan
03 Ağustos Cuma Sadık Yalsızuçanlar
04 Ağustos Cumartesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu
05 Ağustos Pazar İsmail Bilgin
06 Ağustos Pazartesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar
07 Ağustos Salı Recep Arslan
08 Ağustos Çarşamba Ali Erkan Kavaklı
09 Ağustos Perşembe Dr. Mehmed Niyazi Özdemir
10 Ağustos Cuma Sibel Eraslan
11 Ağustos Cumartesi Prof. Dr. Ahmet Turan Alkan
12 Ağustos Pazar Vehbi Vakkasoğlu
13 Ağustos Pazartesi Doç. Dr. Rahmi Yaran
14 Ağustos Salı Mehmet Nuri Yardım
(Emrah Tel - İstanbul)

Bu haberler de ilginizi çekebilir