• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
Dursun Odabaş İsmi Olumlu Karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurucu dekanı olan ve Fakülteyi çok kısa bir zaman diliminde geliştiren Prof. Dr. Dursun Odabaş`ın isminin yeni açılan Tıp Fakültesi Hastanesine verilmesi akademisyenler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Dr. Odabaş 1993 yılından 1998 yılına kadar dekanlık görevinde bulunmuştu. Görev süresince sıfırdan aldığı hastaneyi 550 yataklı bir hastaneye dönüştürmekle kalmadı, aynı zamanda bu yıllar içerisinde bölgemize tıp alanında 100`ün üzerinde akademisyen kazandırdı. Bu yıllarda YYÜ Tıp Fakültesi, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makalelerde ülkenin ön sıralarına yükselmiş, yapılan çalışmalar dönemin cumhurbaşkanı tarafından da takdir edilmişti. Buna rağmen 28 Şubat sürecinin karanlık günlerinde başörtülü öğrencilere destek vermiş ve öğrencilerle beraber protesto yürüyüşüne katılmıştı. Bunun üzerine dekanlık görevinden ayrılmak zorunda bırakıldı. Yetiştirdiği ilim adamları bu gün de hem Van ilinde hem de ulusal alanda önemli hizmetler yürütmektedirler.

 

Akademisyenler Derneği (Akademi Der) Odabaş`ın isminin üniversite kampüsünde kurulan Tıp Fakültesinin yeni hastanesine verilmesini bir kadirşinaslık örneği olarak değerlendirdi. Başta öğretim üyeleri olmak üzere hastane çalışanları tarafından çok sevilen ve halen hayırla yadedilen Odabaş ismi, hastane çalışanları tarafından da sevinçle karşılandı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir