• DOLAR 32.27
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2458.338
  • ...
Çin ile BM Arasında Suriye Görüşmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Uluslararası Radyosu`nda yer alan haberde, telefon konuşmasında Yang Jiechi`nin, sorunun bir an önce siyasi çözüme bağlanması için uluslararası toplumun Kofi Annan`ın arabuluculuk çabalarına destek vermeye devam etmesi gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanı`nın, Annan`ın 6 maddelik barış planı, Güvenlik Konseyi`nin almış olduğu ilgili kararlar ve Suriye sorununa ilişkin "Eylem Grubu"nun Cenevre`de düzenlediği dışişleri bakanları toplantısında yayınlanan bildirinin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çektiği bildirildi.

Çin`in sergilediği tutum ve oynadığı role önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Ban Ki-moon`un da Çin ile yoğun teması korumaya hazır olduklarını dile getirdiği aktarıldı.

Öte yandan, Hama`nın Tiremse kasabasında onlarca kişinin Suriye güvenlik güçlerince katledilmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`a karşı askeri bir seçeneğe şiddetle karşı çıkan Çin`in de tepkisini çekti.

Çin Devlet Televizyonu (CCTV) tarafından yayınlanan açıklamada, "Çin, masum sivillere yönelik bu katliamı şiddetle kınamaktadır." ifadeleri yer aldı. Ellerine ulaşan raporların incelendiğine değinilen açıklamada, "Katillerin hak ettiği cezayı alacağını umuyoruz." denildi. Suriye sorununa yönelik bir politik çözümde kritik bir aşamaya geçildiğini belirten CCTV, Suriye`deki tarafların şiddeti acilen bitirmek üzere yapıcı adımlar atması yönündeki çağrı tekrarlandı.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir