• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Aladağ Müftülüğünden ``Kur`an Ziyafeti``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`nın Aladağ İlçe Müftülüğü, İlçe Stadyumunda \"Kur`an Ziyafeti ve Gönül Sohbetleri\" konulu konferans düzenledi. Programa Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Öge, Tekirdağ Hyarabolu Müftüsü Veysel Işıldar, Aladağ İlçe Müftüsü Mustafa Erdem, daire amirleri, müftülük çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, Tekirdağ Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aladağ Müftüsü Mustafa Erdem yaptığı açılış konuşmasında; \"Bu programı Kuran`ın Doğum ayı olan Ramazan ayına vatandaşlarımızı zihnen, aklen, ruhen ve manen hazırlamak bağlamında yapıyoruz. Kur`an-ı Azimüşşan Rabbimizin insanlığa olan Rahmeti, Şefkati ve muhabbetinin bir eseri olarak insanlığın önüne serilen ilahi bir ziyafet sofrasıdır\" dedi. Okunan İlahiler ve çocukların yaptığı semazen gösterileri izleyenleri mest etti.

 

Ardından kürsüye gelen Adana İl Müftüsü Arif Gökce; Bu programın Ramazan ayına hazırlık olduğunu belirterek, \"Bazı günahlar var ki, bunlar namazla, oruçla, zekâtla, hacla, umreyle kaldırılmaz. Sadece nasırlı ellerin helal yolla kazandığı ürünler sayesinde kalkar``dedi.

 

Gökçe, Programı hazırlayan Aladağ Müftüsü Mustafa Erdem`e teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

 

Program yapılan dua ile son bulurken, Aladağ halkı ve yaylacıların programa yoğun katılım gösterdiği gözlerden kaçmadı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir