• DOLAR 32.517
  • EURO 34.636
  • ALTIN 2490.457
  • ...
Altyapı Çalışmaları Halkı Mağdur Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Seçimler öncesi yapılan alt yapı çalışmalarına tepki gösteren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, köprü çalışmaları dolayısıyla yaşanan yoğunluğun da büyük bir ayıp olarak niteledi. Kamu otoritesinin halka hizmetten çok sorun ürettiğini vurgulayan Kaya, \"Kamu hizmetlerinde sunulamaması ayıplı hizmet iken ücreti alınmasına rağmen köprü geçişinin sağlanamaması hizmetteki ayıbı arttırmaktadır dedi.


Kaya sözlerini şöyle sürdürdü, \"Ana arterde yapılan bakım çalışmalarına ilçe belediyelerinin göz boyayan yama çalışmaları ve İSKİ`nin kanal çalışmaları da eklenince uyuyan kamunun seçimler öncesi uykusunun kaçtığı anlaşılmaktadır. Toplu taşımada metrobüs uygulamasının sınıfta kalması, Pendik Gebze arasında banliyö trenlerinin çalışmaması nedeni ile vatandaş özel araçla seyahat etmek zorunda kalmıştır. Yaşanan sorun, kamu kurumlarında planlama ve koordinasyon eksikliğinin olduğunu göstermektedir. Sorun üreten kamu otoritesinin vatandaşa çözüm tavsiye etmesi beyhude çırpınıştan öteye geçmemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş`ın bir aydan fazladır süren bu sıkıntılara karşı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişine tuvalet ve büfelerin konulacağını ifade etmesi, geç kalmışlığı ve acziyeti perdeleyen olmanın yanında palyatif bir çözümdür. Halk büfe ve tuvalet yerine yol istemektedir. İstanbul kentinin acziyetini telafi etmeye çalışan siyasi iktidar köprü geçişlerini ücretsiz hale getirmekle vatandaşın gazını almaya çalışmıştır. Siyasi iktidar trafikte beklemenin saat ücretini 1 TL yapmakla hatasını telafi edemez. Topyekun çözüm üretilmesi gerekmektedir.\"


NELER YAPILMALI?
Yaşanan sorun ve sıkıntılara çözüm önerileri de sunun Nazım Kaya, şu önerilerde bulundu: \"Yerel yönetimlerin ve diğer kamu kurumlarının trafiği aksatan yama çalışmalarını durdurmalıdır. Arabalı vapur seferlerini 24 saat kesintisiz ve sık hale getirmelidir. Feribot seferlerinde yoğun saatlerde uygulanan fırsatçı ücret politikasına son vermelidir.\" (Hamza Toprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir