• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Mustazaflar Hareketi`nden Arakan Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Hareketi, Burma`da yaşayan Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan saldırı ve katliamların artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. "Ey İnsanlık Alemi Arakan Ateşi Hepimizi Yakar" başlığı ile yapılan basın açıklamasında ayrıca Hama`da 300`ü aşkın insanı katleden zalimleri de kahhar olan Allah`a havale etikleri ifade edildi.

Halkın Kökü Kazılıyor, Dünya Üç Maymunu Oynuyor
Arakanlı Müslümanların bugüne kadar çok farklı zulümlere maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, mülkiyet edinme, evlenme, seyahat etme, yükseköğrenim ve dini eğitim haklarının ellerinden alındığı ifade edildi. Baskı ve zulüm ile bir halkın kökü kazınmaya çalışıldığına işaret edilen açıklamada, bu yaşananlar karşısında bugüne kadar tüm dünyanın üç maymunları oynadığı ifade edilerek "oradaki zulmü görmedi ve bu zulme sessiz kaldı. Dünyanın sessiz kaldığı Myanmar`da yaşanan zulüm, son günlerde toplu katliamlara ve sürgünlere dönüştü" denildi.

Budistlerin Ölüm Ellerine İtiliyorlar
Kendi ülkelerinde hayat hakkı tanınmayan Arakanlıların sürgün edildikleri diğer ülkelerce de kabul edilmedikleri için de ya açık denizlerde aç ve susuz kalarak ölüme terk ediliyor veya sığındıkları ülkeler tarafından Myanmar`a geri dönmeye zorlandıkları için cunta destekli Budistlerin ölüm ellerine itildikleri belirtilen açıklamada, "dünya onları yeryüzünün fazlalıkları olarak görüyor ki, ne kendilerine yer veriyor, ne sahip çıkıyor ve ne de zulümlerine tepki gösteriyor" denildi.

Tek Suçları Müslüman Oluşlarıdır
Arakanlıların uğradığı zulmün bir tek sebebi olduğu, bununda Müslüman oluşları olduğunun altı çizilen açıklamada, "bu sebeple İslam coğrafyasını ateşe veren batının sessizliğini anlamak mümkün, fakat Müslümanların sessizliğine hiçbir akıl ve iman anlam veremez" ifadeleri kullanıldı.

Arakan İmtihanında Boğuluyoruz
Arakan, özelde tüm Müslümanlar ve genelde de tüm insanlar için büyük bir imtihan olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Müslümanlık olarak İslam aleminin, insanlık olarak da dünyanın, Arakan imtihanında boğulduklarına işaret edildi.
Açıklamanın devamında, "Bir hayvanın açlığına ve ölümüne timsah gözyaşları dökenler, insan hakları ve özgürlükten bahsedenler! Arakan samimiyetinizi bir kez daha ortaya çıkardı. Dahası her fırsatta Müslümanları terörist, İslam`ı terör olarak gösteren İslam düşmanları! Arakan ve benzeri yerler yeryüzünde hangi din mensuplarının terör uyguladığını ortaya koyuyor. Budistler, Yahudiler ve Hıristiyanlar yeryüzünü kana boyarken onlar terörist olmuyor, zulme uğrayan, kanı dökülen ve yurtları işgal edilip, yurtlarından sürülen Müslümanlar terörist oluyorlar. Kan dökenlerin mensup olduğu dinler, terör dini olmuyor da hakim olduğu dönemlerde tüm din mensuplarının haklarını ve varlıklarını korumaya alıp, adaleti tesis eden İslam mı terör dini oluyor" denildi.

Neredesiniz!
"Ülkemizdeki siyasetçiler, medya mensupları ve insan hakları aktivistleri başta olmak üzere dünya siyasetçileri, medya mensupları ve insan hakları aktivistleri neredesiniz! Arakanlıların uğradığı zulüm ilgi alanınıza girmiyor mu?" diye sorulan açıklamada, "İnsan haklarını koruma adına uluslararası teşekküller ve sözleşmeler oluşturanlar, Müslüman oldukları için mi Arakanlıların haklarına sahip çıkmıyorsunuz?" denildi.

İhtilaflar Oldukça Kanımızı Akıtmaya Devam Edecekler
Arakanlı Müslümanların uğradığı zulümler, Müslümanların aralarındaki ihtilafları bırakıp küfre karşı birlik olmak zorunluluğunu bir kez daha gösterdiğinin altı çizildiği açıklamada, "İslam aleminin ihtilafları devam ettiği müddetçe, bunlardan istifade eden İslam düşmanları olacak ve bölge bölge Müslümanların kanlarını akıtmaya devam edeceklerdir" denildi.

Dünya Müslümanlarına Çağrı
Vicdanı bozulmamış insanları ve tüm dünya Müslümanlarını, zulüm altında olan tüm dünya mazlumlarına sahip çıkmaya çağırısı yapıldığı açıklamada, "Elimizden bir şey gelmiyorsa, en azından ellerimizi açıp Alemlerin Rabbine dua edelim; mazlumları kurtarması ve zalimleri kahretmesi için. Allah`ın laneti zalimlerin üzerine olsun" ifadeleri kullanıldı.
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir