• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Türkiye`nin Tüm Renkleri Bursa`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından dernekler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla her ay yapılan toplantıların sonuncusu, Ağrı İli ve İlçeleri Derneği`nin ev sahipliğinde yapıldı.

 

Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Sarıkamış, Adıyamanlılar, Bursa Yenişehirliler, Bursa Karacabeyliler, Sivaslılar, Muğlalılar, Dadaşlar, Niğdeliler, Antalyalılar, Malatyalılar, Bilecikliler, Artvinliler, Diyarbakırlılar, Kastamonulular, Muşlular, Sinoplular, Çankırılılar, Afyonlular, Çanakkaleliler ve Kütahyalılar derneklerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç katıldı.

 

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa`nın ülke ve bölgesi için önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, bu misyona uygun çalışmalar yaptıklarını belirtti. 4 meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle örnek projeler geliştirdiklerini ifade eden Pala, kendilerini her zaman destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi`ne ve Başkan Recep Altepe`ye teşekkür etti. Yöreleri temsil eden derneklerin katılımıyla yaptıkları toplantıların artık bir sisteme oturduğunu dile getiren Pala, \"Bursa`da bulunmanın ve yaşamanın bir sorumluluğu var. Bizler bunun bilincindeyiz. Ülkemize örnek olan bu toplantıları Türkiye`nin her köşesine taşıyacağız. Ülkenin birliği ve beraberliğini isteyen insanlarla bir araya geliyoruz. Türkiye`nin büyümesini istiyoruz ve üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde koşturacağız\" dedi.

 

Anadolu topraklarında yaşayan insanların her zaman kuvvetli olması gerektiğini söyleyen Pala, \"Devlet, milletin seçtiği hükümetler tarafından kendi kendini revize ediyor. Darbelere karşı yapılan hukuk mücadelesinde yol alındı. Ekonomimiz de dünya çapında bakıldığında dimdik ayakta durmuştur. Milletimiz de bir ve beraber olduğunu ortaya koymalıdır. Türkiye`nin güçlü olması demek, çevresine yardımcı olması demektir\" diye konuştu.
Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç ise, bir zamanlar milleti birbirine düşürmeye çalışanların var olduğuna dikkat çekerek, \"Oysa doğunun herhangi bir vilayetinde Kürt vatandaşımız sıkıntıya girdiğinde batıdaki vatandaşımızın yanına gelerek kapı komşusu oluyor. Kavga olsaydı vatandaşımız Ağrı`dan Bursa`ya gelir miydi? Bu fitne maya tutmayacaktır. Bu noktada hemşehri dernekleri çok uyanık ve dikkatli olmalıdır. Bursa 81 şehri ve Balkanları kendi bağrında barındıran çok renkli ve zengin şehirdir. Bursa`daki bir sıkıntı tüm şehirleri ve Balkanları sıkıntıya sokar. Bu sıkıntıların giderilmesinde Bursa Kent Konseyi, Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu ve hemşehri dernekleri tarafından düzenlenen toplantıların büyük önemi var. Gittiğim her yerde bu çalışmaları anlatıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı ise, toplantıya ev sahipliği yapan Ağrı İli ve İlçeleri Derneği`ne ve Başkanı Ensar Seyhan`a teşekkür etti. Türkiye`nin güçlenmesinde hemşehri derneklerinin rolünün büyük olduğunu söyleyen Taşçı, \"Bize düşen örnek rolü, diğer şehirlere ve kent konseylerine yaymaya çalışacağız. Bursa Kent Konseyi`nin, Türkiye`nin en büyük, en güçlü kent konseyi olduğu artık kabul edilmektedir. Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu da diğer şehirlerdeki benzer yapılara göre fersah fersah öndedir. Bunda hemşehri derneklerimizin büyük katkısı var. Bizlerin ülkeye hizmet noktasında kaybedecek vaktimiz yok. Ülkeye birliğin ve beraberliğin nasıl olduğunu en güzel şekilde gösteriyoruz\" diye konuştu.

 

Geceye ev sahipliği yapan Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Ensar Seyhan, Bursa`da yaşayan Anadolu insanının temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Anadolu insanının irfan gönüllü olduğunu, gönül adamı olduğunu belirten Seyhan, \"Birbirimizi severek Bursa`da Anadolu`nun yer köşesini temsil ediyoruz. Anadolu`da misafirperverlik her zaman önemlidir. Biz de bunu şevkle, aşkla, saygıyla yapıyoruz. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum\" dedi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir