• DOLAR 32.2
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2501.833
  • ...
Ot Fiyatları Üç Katına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı köylerde ilkbahar mevsiminde etkili olan dolu yağışı otlara zarar verince ot fiyatları geçen seneye göre üç katına çıktı.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı muhabirine konuşan Gürpınar ilçesine bağlı Üçgen Köyü sakinlerinden Sabahattin Dalgın, yağışların az olduğunu belirterek şunları söyledi. \"Bu yıl yağışlar az olduğu için otlar boy atmadı. Ayrıca ilkbaharın ilk aylarında etkili olan dolu yağışı otları olumsuz yönde etkiledi. Haliyle ot az olunca geçen sene 1 liraya aldığımız ot bağını bu yıl 3,5 liraya alıyoruz\" dedi.

Dalgın, oturdukları köyde köylülerin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, \" geçen yıllara göre bu yıl hayvanlarda para etmiyor. Geçen yıl çiftini 9 yüz ila bin liraya sattığımız koyunların bu yıl 6 yüz ile 7 yüz liraya kadar gerilemesi gem ürünleri buna paralel olarak yükselmesi bizleri çaresiz bırakıyor\" şeklinde konuştu.

\"Kara Kara Önümüzdeki Kışı Nasıl Geçireceğimizi Düşünüyoruz\"
Aynı köyde oturan Reis Kırık ise aynı dertten muzdarip olduğunu anımsatarak, \" Şimdiden önümüzdeki kışı nasıl geçireceğimizi kara kara düşünüyoruz. Çünkü hayvan fiyatları düşüktür. Buna karşı tüm yem girdileri pahallı özellikle burada yazın biçip kurutarak kışın hayvan yemi olarak kullandığımız ot fiyatları bu yıl çok yükselmiş nerdeyse üç katından daha fazlaya yükselmiş. Otun bağını 3,5 liraya nasıl alacağız\" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Kırık, ayrıca kendilerinin o kadar aham şaham bir hayvancılık ya da tarımla uğraşamadıklarını belirterek \"köylülerden her birinin 20-30 koyunu 1 ya da 2 tarlası var ancak kendi geçimlerini sağlayabiliyorlar\" İfadelerini kullandı.

Öte yandan Saman fiyatlarının da bu yıl geçen yıllara göre 4 ila 5 kat daha pahallı olduğu belirtiliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir