• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Erdoğan İl Başkanları Toplantısında Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün dahi sayısı tam bilinmeyen Srebrenitsa`da masum sivil, boşnak müslüman insanlık dışı yöntemlerle toplu halde katledildiler. Kaçan binlerce Boşnak, BM`nin güvenli bölgesi diyerek Srebrenitsa Kasabası`na sığınmışlardır. Ancak ne yazık ki BM kendi güvenlik bölgesini dahi koruyamadı, oraya toplanmış binlerce masumu gözü dönmüş katillere adeta bir kurban gibi teslim etti. Aradan geçen 17 yıla rağmen bugün bile hala toplu mezarlardan cesetler çıkartılıyor. Mazlumun ahı yerde kalmadı. Herkes bilsin ki dünyanın her neresinde olursa olsun, hangi mezhebe mensup olursa olsun, mazlumların ahı er ya da geç çıkacak, sorumlular da bunun hesabını muhakkak verecektir. Bosna Hersek`te huzur için her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün törenlere katılmak üzere zaten Bekir Bozdağ orada.

Mısır, gerçekleştirdiği halk devriminin ardından meşakkatli yolda kararlılıkla ilerliyor. Seçimle başa gelen Mursi kardeşimizi buradan bir kez daha kutluyor, kendilerine ve tüm arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Mursi`nin Mısır`daki zor ve meşakkatli süreci istişare ile serin kanlılıkla aşağıya çekeceğine ve bu süreci zor da olsa aşacağına inanıyoruz. Mısır, devrimin başladığı andan bugüne büyük mesafe katetti. İnşallah mevcut sorunlar da suhuletle aşılacak, parlamenter sistem işleyecek, yasama meclisi ile Mısır hak ettiği güzel günlere en kısa zamanda ulaşacaktır. Biz demokraside şunu öğrendik. Kurallar bellidir, yola çıktıktan sonra yeni kurallar çıkarılmaz. Mısır`da malesef yola çıkıldıktan sonra bazı kuralların çıkarılmış olması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır. Türkiye olarak, ihtiyaç duyulduğu her aşamada bizler Mısır`ın yanında olmaya devam edecek, kardeş Mısır halkının refahı için elimizden geleni yapacağız.

Geçtiğimiz hafta içinde Samsun başta olmak üzere Karadeniz bölgemizin bazı şehirlerinde afet sınırlarını aşan sel felaketi yaşandı. Öncelikle Samsun`da sel afetinde hayatlarını kaybeden 12 kardeşimize Allah`tan rahmet diliyor, yakınlarına sabır diliyorum. Afette 1508 konut, işyeri etkilendi. AFAD, Bakanlıklarımız hepsi harekete geçti ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. 3 Bakanımız, milletvekili arkadaşlarımız derhal bölgeye gidip, orada çalışmaları yürüttüler. İlk etapta ihtiyaç sahiplerine yiyecek, giyecek ve diğer yardım malzemeleri ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyemiz, şuan itibari ile TOKİ`ye ve kendisine ait 130 konutu bu işe tahsis etmiş durumda. Şimdi bu konutlar içerisindeki ihtiyaçlar nelerse bütün bunları da hazırlamak suretiyle oraya yerleşmek isteyen mağdur vatandaşlarımızı ilk etapta 1 yıllığına oraya yerleştiriyor, 2,5 milyon TL`lik destek Samsun Valiliğimizin emrine gönderildi. Bu ödemeler de şuanda başlamış durumda. Büyükşehir ve Özel Şirketler tarafından afetten etkilenen konut ve işyerlerinin faturaları ertelenmiştir.

SAMSUN`DA YAŞANAN SEL FELAKETİ

Tütm dünyada olduğu gibi, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman afetler yaşanıyor. Ülkemizde yıllardır süregelen bir çarpık yapılaşma sorunu var. AK Parti gerçekten tarihi çalışmalar başlattı. Afetlerde can ve mal kayıplarını asgariye düşürecek reformları tek tek hayata geçiriyoruz. Türkiye CUmhuriyeti`nin hayatında çıkarılan yasalar içerisinde bir kentsel dönüşüm değişim diye bir mantık var mıydı yoktu bu AK Parti iktidarı ile gündeme geldi ve başladı. Yunus Biz burada halkımızın da desteğini bekliyoruz. Halkımızın da ben bu değişim dönüşümde varım demesini bekliyoruz. Emre Ne kadar önlem alırsanız alın, öyle afetler yaşanabiliyor ki yüzyılın, beşyüz yılın ve bin yılın en büyük afeti oluyor. Bir kere şunu herkesin bilmesi lazım. Samsun`da hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili olarak gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor, yapılacaktır. İhmal varsa sorumlular ortaya çıkartılacak ve gereken tereddütsüz yapılacaktır. Ancak Samsun`da yaşanan acı hadiseyi bir ranta dönüştürmeye çalışanlara da asla fırsat vermeyeceğiz. Kusura bakmasınlar. Bugünler dayanışma günü olması gerekirken siyasi partilerinden tutun, medyasından STK`lara kadar herkes gereken soruyu sorabilirler, eleştiri yapabilirler ama bunun demokratik kültür içerisinde değil, bir karalama kampanyası, yangından mal kaçırır gibi yürütülmesi en açık tabiri ile bir fırsatçılıktır. Haksız, mesnetsiz karalama kampanyası şeklinde yapılan eleştiri ne millete ne ülkeye ne de geleceğimize katkı sağlamaz. İhlas Son Dakika Samsun`da yaşanan taşkınla ilgili olarak, Bakanlıklarımız inceleme yaptı, Yılanlı Deresi`nde gece 12`de başlayan yağmur sabah 05:50`ye kadar yağıyor. Bu son yağışta debi, saniyede 710 metreküpe ulaşıyor. 299 Nere, 710 metreküp nere. Onun yaklaşık 2,5 - 3 katı. Dere yatağına konut inşa etme gibi bir durum söz konusu değil TOKİ ile ilgili. Israrla söylüyorum kesinlikle böyle birşey söz konusu değil. Tamamının gerekli zemin etüdleri yapılmış, dere ile ilgili ıslah çalışmaları yapılmıştır. 500 Yılda bir görülebilecek bir sel geliyor ve bodrum katta bulunan vatandaşlarımıza malesef o ağır faturayı ödettiriyor. Bu da hepsinde değil, dereye yakın olan TOKİ konutlarında oluyor. Elbette kapatılacak değil, ihmal varsa bunu ortaya çıkartacağız. Yargı çalışmalarını başlattı. Bodrum katların imarı konusunda da gereken önlemleri alacağız. Burada gerek siyasi partilerin gerek STK`ları, gerek medyayı hem bu afette hem de diğer olaylarda daha yapıcı olmaya davet ediyorum.

Medya yazıyor, şunlar şöyle dedi, müteahhitler böyle dedi diye. Bakanlığıma soruyorum size böyle bir yazı açıklama geldi mi hayır. Hedef ne burada AK Parti`yi nereden vurabiliriz. Siz AK Parti`yi buralardan vuramazsınız. Çünkü AK Parti doğru yolda. Dürüstsen kalkarsın ben yazıyı gönderdim dersin ama böyle birşey yok. Çünkü dayanışma içinde olduğu partilerle yapıları aynı. Bunlara karşı da her halde sessiz kalacak halimiz yok. TOKİ 549 bin konutun inşasına başladı. Bunların 415 bin konut teslim edildi. TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz sağlam bir çatıya kavuştu. Bugüne kadar böyle birşeyi hayal edemediğiniz ey CHP ne oldu da hemen TOKİ`yi yıkma gayreti içerisine girdiniz? TOKİ böyle salvolarla hemen yıkılacak bir kurum değil. Öğrenci yurtları ile, karakollarla, afet konutları ile TOKİ Türkiye`nin yeniden inşaasında yol gösterici olmuştur. Köprüler yapıyor, okul yapıyor, kreş, spor tesisi yapıyor. Bir şehri ilgilendiren ne yapı varsa TOKİ 81 vilayette başarı ile bunları inşaa ediyor. TOKİ`yi bizim hareke geçirmemizin sebebi şehirlerimizdeki yapılaşmaya TOKİ ile yön verelim. Şimdi bir kaç olumsuz örnekten yola çıkarak bu kadar başarılı bir kurumun hedef yapılması haksızlık insafsızlıktır. 549 Bin konut, teslim ettiği 415 bin konut, CHP Genel Başkanı`nın muhayyilesine bile sığmaz. Çıkıyor diyor ki TOKİ yurt yapsın. Defalarca kendisini tekzip ettik. CHP Genel Başkanı`nın Meclis`in çalışmalarından bile haberi yok. 13 Öğrenci yurdun inşaası başladı, 53 yurt proje aşamasında, 89 yurt uygulaması ayrıca başlatıldı. TOKİ 63 bin öğrenci kapasiteli 164 öğrenci yurdu çalışması başlattı. CHP`nin bundan haberi yok ne yapalım. Görmüyor, göremiyor veya görmezden geliyor. Ya da halkımızı aldatmaya çalışıyor. Muhalefet yapılan başarılı işleri takdir edebilmektir aynı zamanda. Bu büyüklüğü gösterebilmektir. TOKİ`nin konutlarında sadece AK Parti`liler oturmuyor, CHP`li de MHP`li de diğer partilere gönül veren vatandaşlarımız da oturuyor. Siz bu kurumu bir kaç olumsuz örnek üzerinden karalamaya kalkarsanız en başta sizin seçmeniniz karşı çıkar. Aziz milletim de zaten buna bugüne kadar prim vermedi bundan sonra da vermeyecektir.

SURİYE İLE JET KRİZİ

22 Haziran`da AKDeniz`de uluslararası sularda Malatya`dan kalkmak suretiyle yeni tesis edilen bir radar üssünü test etmek amacıyla test eğitim uçuşu yapan silahsız bir askeri uçağımız düşürüldü. Tabi biz, kendilerine ulaştığımız ana kadar uçağın parçalarına ve pilotlarına kadar biz hep düştü dedik. Düşürüldüğünü söylemedik. FAkat koordinatlarını verdik ve bu koordinatlar doğru çıktı. Uzun bir arama sürecinin ardından geçtiğimiz hafta naaşlara ulaşıldı ve çıkarıldı. 1 Pilotumuz Malatya, diğeri İstanbul`da katıldığımız törenle ebediyete uğurlandı. Ailelerine, arkadaşlarına ve milletimize sabır diliyorum.

Akdeniz`de uçağımızla irtibatımızın kesildiği andan itibaren gerekli incelemeler yapıldı. Sonuçlar kamuoyuna duyuruldu. Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar var. Burada bir kaç hususu ifade etmek zorundayım. Uçağımız uluslararası hava sahasında Suriye Hava Sahası`nın 1 mil dışında isabet almıştır. Sonrasında süratle irtifa ve hız kaybetmiş, Suriye karasuları içine sapma yaparak 8,5 mile düşmüştür. Bulunduğunda da bunu tespit ediyoruz. Uçağımıza saldırı öncesi hiçbir uyarı yapılmamıştır. Tüm parçalar çıkarıldıktan sonra bu füze mi uçaksavar mı belli olacak. Her ülkenin hava sahası zaman zaman bu şekilde kısa süreli ihlal edilirken, bu son derece normalken silahsız olan uçağımıza saldırılmıştır.

Suriye`nin son dönemlerde 5 kez helikopterleri hava sahamızı ihlal etmiştir. Aynı şekilde Ruslar, 15 uçaklı bir filo ile hava sahamızı ihlal etmiş ve uyarılmışlardır ki daha sonra da özür dilemişlerdir. Tüm bunlar böyle yapılır. Bu olağan alışılmış birşey değil bu. Kampanya yürütenlere açık açık söylüyorum. Uçağımıza 13 milde, uluslararası hava sahasında tamamen düşmanca, hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir. Bu açıklamaları 22 Haziran`dan bugüne herkes ifade etti, gerçek delilleri ile, radar kayıtları ile rota kayıtlarıyla ortaya konuldu. Siyasi partilerin genel başkanlarına her üç genel başkanı davet ettik, resmi konutumuzda Dışişleri Bakanım, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay İkinci Başkanımız, Hava Kuvvetleri KOmutanı Tümgeneralimiz tarafından tüm sunumlar yapıldı ve soruları var mı diye soruldu. Sayın Kılıçdaroğlu, pilotların durumunu sordu. Bütün bunlar yapılmışken bakıyorsunuz bizden ayrıldıktan sonra Kılıçdaroğlu hedef saptırmak için Kamu ile paylaşılan şeyleri bize aktardılar. Yav insaf. Sende zerre kadar nezaket varsa kalkar, orada açıklanmamış merak ettiğin şey varsa sorarsın. Biz seni niye çağırdık oraya. Halkımız adına çağırdık, CHP`yi de MHP`yi de BDP`yi de onun için çağırdık. Sorarsın kamu ile paylaşılmayan soruyu o zaman da dersin ki şu soruyu sorduk cevabını alamadık. Şu CHP`nin genel başkanı hep böyledir.

 

İHLAS SON DAKİKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir