• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: VAN ESNAFI KAN AĞLIYOR
Van Merkez Eski Marangozlar sitesinde yıllardır ekmek paralarını kazanan marangoz esnafı depremden sonra hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğini, adeta kendi kaderlerine terk edildiklerini söyleyerek mağduriyetlerinin tahmin edildiğinden daha ağır olduğunu belirttiler.

Konteynır Kent Sakinleri Kalıcı Konutlardan Habersiz
Van`da geçtiğimiz yıl Ekim ve Kasım aylarından meydana gelen depremlerin ardından önce çadır kentlere, buradan da konteynır kentlere yerleştirilen depremzedeler kalıcı konutlar noktasında kendilerinin bilgilendirilmediklerini belirttiler. Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da yaşanan depremlerin ardından önce çadırkentlere oradan da Konteynır kentlere yerleştirilen Vanlı depremzedeler kalıcı konutlara yerleşecek günleri beklerken kalıcı konutlar noktasında kendilerinin bilgilendirilmediklerini ifade ettiler.

BÖLGE GAZETESİ: VAN`DA 15 KCK`LIYA HAPİS CEZASI
Van`da terör örgütü PKK`nın gizli şehir yapılanması KCK`ya yönelik yakalanarak yargılanan 15 sanığa Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6-12 yıl hapis cezası verildi.

Van Gölü Suyu, Yüzmek İçin Uygun
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal ACAR, Van Gölü`nün 29 noktasından 232 adet göl suyu numunesi alındığını belirtti. Bu güne kadar 58 adet göl suyu numunesi alınmış, çıkan 58 sonuç Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumuna bildirilmiştir.

GAZETEVAN: SADAK`TAN VAN BELEDİYESİNE ZİYARET
Van Belediyesini ziyaret eden Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, \"Onlar ne kadar öldürseler, tutuklasalar da onların yerleri boş kalmayacaktır. Bizler her zaman arkadaşlarımızın yanında olacağız\" dedi.

Hüseyin Çelik`in Sözleri İhbar Kabul Edildi
Hüseyin Çelik`in Van Valisi Mahmut Yılbaş hakkında söylediği sözler üzerine savcılık soruşturma başlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik`in Konya`da yaptığı bir konuşmada, 1995 yılında üniversitedeki odasına dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş tarafından bomba koydurulduğunu iddia etmesinin ardından, savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı.

VAN HAVADİS: VALİ`DEN HÜSEYİN ÇELİK`E `BOMBA` YANIT
Hüseyin Çelik`in, ``Üniversitedeki odama vali tarafından bomba konulmuştu`` sözlerini dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik`in, 1995`te üniversitedeki odasına vali tarafından bomba koydurulduğu yönündeki sözlerini, dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş, her türlü vicdan, insaf ve sağduyu değerlerinden mahrum ve gerçek dışı olarak değerlendirdi.


ŞEHRİVAN: TANIŞ AİLESİNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ…
Van`ın Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı 46 yaşındaki Hayrullah Tanış`ın ailesi İnsan Hakları Derneği Van Şubesine başvurarak Tanış`ın serbest kalmasını istedi. Geçtiğimiz gün PKK tarafından kaçırılan Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış`ın ailesi dün İnsan Hakları Derneği Van Şubesine başvurarak, Tanış`ın serbest kalmasını istedi.
İnsan Hakları Derneği Van Şubesinde düzenlenen bir basın açıklamasında çağrıda bulunularak, Tanış`ın en kısa sürede ailesine sağ salim olarak teslim edilmesi istendi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir