• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Türkiye`den İsrail`e Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail`in, Doğu Kudüs`te bulunan Har Homa ve Pisgat Zeev yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açması ve Doğu Talpiot yerleşiminde yeni birimlerin inşaatına onay vermesi şiddetle kınadı.

 

\"Ayrıca, İsrail İçişleri Bakanlığı`nın, Ulusal Savunma Kolejinin Doğu Kudüs`te Zeytin Dağı mevkiinde bulunan bir araziye taşımasına yönelik planlara ön onay vermesini de esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz\" denilen açıklamada, İşgal altındaki toprakların statüsünü değiştirmeyi hedefleyen bu tür girişimlerin kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

 

Uluslararası toplumdan gereken önlemlerin alınması istenen açıklamada, \"İsrail ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası toplum İsrail`in bu uygulamalarının kabul edilmeyeceğini vurgulamalı, bölgenin barış ve istikrarına büyük zarar veren bu tutuma son verilmesi için gereken önlemleri almalıdır.

 

İsrail Orta Doğu`da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuk doğrultusunda sorumluluklarını yerine getirmeli ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermelidir\" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir