• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İŞKUR`dan Tekstil Sektörüne Çalıştay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan Çalıştay`da İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, tekstil sektörünün Türkiye`de ve Batman`da gelişimi ve sektörün sorunlarını dile getirdikten sonra, tekstil sektörünün güçlü ve zayıf yönlerinin yanı sıra yatırımcıların piyasaya girme, gelişme, ayakta kalma ve rekabet etme konularına değindi.

İnsan kaynağının bulunmasının önemli olduğuna değinen Eviz, Batman`da birçok tekstil firması bulunmasına rağmen yeterince gelişmenin sağlanamadığını söyledi. Eviz, bunun sebebini de kurumsallaşamamaya bağladı.

Batman`ın yeni teşvik sisteminde 6. Bölgede olmasına dikkat çeken Eviz, işverenlerin Batman`a yatırım yapmaları için her türlü imkân ve fırsatın var olduğunu söyledi. Yatırımların yerel ve ulusal kalkınmaya yapacağı katkının önemine dikkat çeken Eviz, yatırımlarla huzur ve kalkınmanın da gerçekleşeceğini belirtti. İŞKUR`un kurs, işbaşı eğitimi, girişimcilik ve toplum yararına çalışma programların detaylıca anlatan Eviz, İŞKUR ve İşveren ilişkilerinin daha da iyi olacağını kaydetti. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir