• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
`Arafat Cinayetinde Filistinli Liderlerin Eli Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Parlamentosu`nun ikinci başkan yardımcısı ve aynı zamanda Arafat cinayetinin soruşturulması amacıyla oluşturulan komitenin de üyesi olan Hasan Harişe, "üst düzey" olarak nitelediği bazı Filistinli liderlerinin Yasir Arafat cinayetine ellerinin karıştığını iddia etti.

Aynı zamanda Fetih hareketinin eski ileri gelenlerinden olan Hasan Harişe, Suudi Arabistan`da yayınlanan eş-Şark gazetesine yaptığı özel açıklamada zehirli radyoaktif polonyum maddesiyle öldürüldüğü tahmin edilen eski FKÖ ve özerk yönetim lideri Yasir Arafat`a yönelik suikast planına Filistin içinden de bazı üst düzey kişilerin karıştığını ileri sürdü.

Harişe, cinayete eli bulaşanların Arafat`ın özel doktorunun soruşturma komisyonunun önüne çıkmasına ve bilgi vermesine engel olduklarına dikkat çekti. Bu kişilerin aynı şekilde Mısırlı ve Tunuslu birer tıp komisyonunun, cinayeti soruşturan komisyona şahitliklerini iletmelerini de engellediklerini hatırlattı.

Harişe daha önce yaptığı açıklamada da zehirleme olayının netlik kazanması için Arafat`ın derhal kabrinin açılması ve kemiklerinin çıkarılıp tahlil yapılması gerektiğini dile getirmişti.

El-Cezire kanalının yaptırdığı ve dokuz ay süren soruşturma sonucunda Arafat`ın son günlerinde giydiği elbiselerde ve kullandığı özel eşyalarda toksik ve radyoaktif nitelikli zehirli polonyum maddesinin bulunduğu tespit edilmişti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir