• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
6 İl İçin Yağış Alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, bugün saat 19.00`a kadar Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile 12.00-18.00 saatleri arasında Trabzon çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ile birlikte yerel dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

OLUMSUZ ŞARTLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

Öte yandan, Sinop`un Ayancık, Çatalzeytin, Türkeli, Erfelek, Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerinde 12.30`a kadar kuvvetli gökgürültülü sağanak beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, taşkın, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞNAK YAĞIŞ

Yağışın; aralıklarla yerel olmak üzere bugün Sinop çevrelerinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Diğer taraftan, Kastamonu`nun Bozkurt ve Abana ilçelerinde saat 12.30`a kadar kuvvetli gökgürültülü sağanak beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, taşkın, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s)esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s)esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık , zamanla parçalı ve çok bulutlu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; zamanla Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu ile zamanla Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu:
Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyi parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında, batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu:
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir