• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Sağlık ve Gıda Bakanı`ndan `Dudak Uçuklatan` Örnekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen Piyasa Denetimi, Gözetimi ve Ürün Güvenliğini Değerlendirme Kurulu Toplantısı açılışında konuşan bakanlar, bir gazetecinin sorusu üzerine karşılaştıkları örnekleri paylaştı. Sağlık Bakanı Akdağ, kendisinin bizzat televizyonda pazarlanan `damarları açmaktan tutun cinsel gücü artıran her derde deva bir ürün için` telefon ettiğini söyledi. Kendisine bu ürünün satılmaya çalışıldığını ve bu ürünün ardından bakanlığa geldiğini belirten Akdağ, yaptıkları incelemede ise bunun sonucunun ağır olduğunu dile getirdi.

Bunun yanısıra özellikle sigara ile alakalı vatandaşlar arasında farkındalık arttığı için, "Biz Sağlık bakanlığından sigara bırakma hattından arıyoruz." diyerek dolandırıcılık yapanlar olduğunu belirten Akdağ, bu durumu da savcılığa intikal ettirdiklerini dile getirdi. Ancak hukukun ve yargının bu konuda yavaş ilerlemesinden yakınan Sağlık Bakanı, "Bu kişileri tespit ediyoruz, yaptırım da hukuk yoluyla oluyor. Ancak hukuk karar verinceye kadar bu kişiler köşeyi zaten dönüyor. Bu dudak uçuklatan bir durum." dedi.

Sahtekarların tespit edilip ismi açıklanmış olsa bile mahkemelerin çok uzun sürdüğünü kaydeden Akdağ, bu kişilerin bu arada da yeniden başka isimle piyasaya çıktıklarını vurguladı. Akdağ, uzun süren mahkemeler süresince de bu kişilerin zengin olduğunu kaydetti.

RAFTA SATILAN ÜRÜN İLE İNTERNETTE SATILAN AYNI DEĞİL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de kendi denetimlerinden örnek verdi. Marketlerin raflarından alıp denetimlerde standartlara uygun çıkan bir ürün aynısının internetten veya kargo yoluyla satılanlarda kusur olduğunu tespit ettiklerini aktaran Eker, tespit ettikleri ürünle ilgili müeyyide uyguladıklarını vurguladı. Eker, bazı medya organlarının, `Firmalar Tarım Bakanlığını da dolandırdı` şeklinde haber yapmasını, "Benim için dudağımı uçuklatan bir durum." şeklinde aktardı.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir