• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bosna`da Bayrak Gerilimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Devlet seviyesindeki mahkeme ve savcılıkların yetkilerini otonom yapılara devretmeyi öngören`` referandum kararıyla ülkeyi gerilim içine sokan Bosnalı Sırplar, bu defa özerk yapının ``başkenti`` olan Banya Luka`daki hükümet binası önünden Bosna-Hersek devlet bayrağını kaldırdı. Hükümet binası önünde, sadece Bosna Sırp Cumhuriyeti`nin ``mavi, beyaz ve kırmızı`` renklerden oluşan bayrağı kaldı.

Bosna Hersek Federasyonu haber ajansı Fena, konuyla ilgili verdiği haberde, devlet bayrağının olması gerektiği yerde Bosna Sırp Cumhuriyeti`nin ve AB`nin bayrağının bulunduğu kaydedildi.

Banya Luka`daki haber sitesi ``Frontal``ın muhabirinin devlet bayrağının olmadığını fark etmesi üzerine Bosna Sırp Cumhuriyeti`nin Halka İlişkiler Bölümü Yetkilisi Vera Sayiç`e konuyu telefonda aktararak, bunun gerekçesini sordu.

Frontal`da yer alan haberde, Vera Sayiç`in, ``bulunduğu yerden, camdan dışarı baktığını ve binanın önünde sarı-lacivert bayrağı gördüğünü`` söylediği, ancak Sayiç`in ``camdan gördüğü`` bayrağın, ``sarı-lacivert`` renklerden oluşan AB bayrağı olduğu belirtildi.
Bosna Sırp Cumhuriyeti yetkililerinden, şu ana kadar hükümet binasının önünden devlet bayrağının kaldırılmasının gerekçesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun 31 Ocak`ta Banya Luka kentinde Milorad Dodik`le yapacağı basın toplantısı öncesi, salonda Bosna-Hersek bayrağının bulunmadığı Türk tarafının dikkatini çekmişti. Türk tarafının uyarısı üzerine salona, Bosna-Hersek ve Türkiye`nin bayrakları getirilmişti. Bu konu günlerce Bosna-Hersek basınında tartışılmış, Türkiye`nin bayrak konusundaki hassasiyetinden övgüyle bahsedilmişti.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir