• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Berat İle Kur`an ve Dualar Semaya Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berat Kandili dolayısıyla Bursa`daki camiler doldu.

Berat Kandili nedeniyle camilere gelen vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek okunan ilahilere eşlik etti.
Tarihi Ulucami ile Yeşil Cami, adeta vatandaşların akınına uğradı, dışarıda kalan birçok kişinin ibadetlerini cami avlularına serilen hasırların üzerinde yerine getirdikleri görüldü.

Berat Kandili dolayısıyla Ankara Hacı Bayram ve Kocatepe camilerinde mevlit okundu.

Hacı Bayram ve Kocatepe camileri Berat Kandili dolayısıyla dolup taştı. Akşam namazı sonrasında camilere gelen vatandaşlar, yer kalmaması sebebiyle avluda da saf tuttu. 
Yatsı namazı öncesi camilerde mevlit ve Kur`an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.
Namaz öncesi avluda cemaate su, şeker ve lokum dağıtıldı.

Berat Kandili, Denizli`de stadda kutlandı

Denizli Müftülüğü ve Denizli Din Hizmetleri Derneği (DİGDER) tarafından Denizli Atatürk Stadı`nda düzenlenen Berat Kandili programında yaklaşık 15 bin kişi birlikte dua etti.
Program Hafız Rıza Günay`ın Kur`an Kerim tilaveti ile başladı. Denizli İl Müftülüğü çalışanlarından oluşan ilahi grubu ilahi ve kaside okudu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, programda yaptığı konuşmada, beratın, bilerek bilmeyerek içine düşüldüğü hataların ve günahların ağır yükünden kurtularak manevi kurtuluşa ermek olduğunu ifade etti.

Adana`da, Berat Kandili kutlaması için Sabancı Merkez Camisi`ne gelen vatandaşlar, avluda kurulan çadırda kan bağışında bulundu.
Kent merkezinde birçok camide olduğu gibi Sabancı Merkez Camisi`ne de Berat Kandili için gelen vatandaşlar, Türkiye Kızılay Derneği Adana Şubesi`nin kurduğu çadırdaki kan bağışına ilgi gösterdi.
Kan bağışında bulunanlardan Erhan Büyükkanlı da ibadet ettikten sonra Kızılay çadırını gördüğünü ve bağışta bulunduğunu ifade ederek, insanlara yardımcı olmanın bir Müslüman olarak kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Berat kandili, Edirne`de, başta Selimiye olmak üzere birçok camide okunan mevlitlerle kutlandı.

Selimiye Camisi`nde Berat Kandili dolayısıyla saf tutuldu, dualar edildi. 

İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu gecede Allah`ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, ``Bu geceyi dua ederek, Allah`a yalvararak geçirmeli ve bu gecenin kıymeti bilinmeli. Berat Kandili, günahlardan temizlenme zamanıdır`` dedi.
Berat Kandili dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı da Edirnelilerle Selimiye Camisi`nde saf tutarak namaz kıldı, dua etti.

İstanbul`da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi.  

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili`nde vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. 
Kandil dolayısıyla kentteki birçok camide İstanbul Müftülüğü`nce özel program düzenlendi. 
Süleymaniye Camisi`ndeki programa katılan vatandaşlar, caminin içini ve avlusunu doldurdu. Programda, vatandaşlar Kur`an-ı Kerim, Kaside-i Bürde, ilahiler dinledi, namaz kıldı ve dua etti.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir