• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Konteynır Kentlerinde Sorunlar Bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da önceki akşam vizontele konteynır kentte akşam saatlerinde meydana gelen saldırı da bir polis memuru hayatını kaybetti. Yaşanan olaydan sonra gündeme gelen konteynır kentlerin sorunlarını konteynır kent sakinleriyle konuştuk. İşte konteynır kent sakinlerinin ifadeleriyle yaşananlar

\"Su Sorunu Tam Olarak Çözülemedi\"
Konteynır kentlerin kurulduğundan bu yana karşılaştığı en önemli sorunun su kesintileri olduğunu hatırlatan Berat Önay, \"Buraya yerleştiğimiz günden beri bu sorunu yaşıyoruz. Defalarca dile getirmemize rağmen bir türlü bu sorun tam anlamıyla çözülemedi. Sadece sabah bir saat su akıyor sonra akşama kadar kesiliyor\" şeklinde konuştu.

\"Güvenlik Kameraları Çalışmıyor\"
Selçuklu konteynır kentin güvenlik kameralarının da çalışmadığını iddia eden Önay, \"Meydana gelen polise saldırı olayından sonra polisler güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye geldiklerinde bizim konteynır kentin güvenlik kameralarının çalışmadığını öğrendik. Bizler bu kameralara güvenerek ailelerimizi burada bırakıp gidiyoruz. Sizinde dikkatinizi çekmiştir erkeklerden kimse yok her kes işte güçtedir. Bayanlar ve çocuklar tek var. Kent halkı bu kameralara güvenerek çoluk çocuklarını bırakıp gidiyor\" şeklinde konuştu.

Aynı konteynır kentte kalan Emre Yalvaç ise il dışına göç ettiklerini, bir aya yakın bir süredir Van`a geri döndüklerini hatırlatarak, \"Çok büyük bir sorun olmamakla birlikte burada su sıkıntısı ile son günlerde güvenlik kameralarının çalışmaması öne çıkmaktadır. Ayrıca yetkililerden kalıcı konutlar noktasında geniş bilgilendirme istiyoruz\" İfadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir