• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


DİYARBAKIR SÖZ: KÜRTÇE ÇAĞRI MERKEZİ KAPANDI
`Demokratik Açılım` sürecinde Türkiye`de ilk defa Diyarbakır valiliği bünyesinde kurulan ve Türkçe`nin yanı sıra Kürtçe-Zazaca`da hizmet veren `Çağrı Merkezi` proje tamamlanınca kapandı.

Aşırı Hız Devirdi!
Bismil`de otomobil aşırı hız yüzünden devrildi, sürücüsü hayatını kaybetti, Kozluk yolunda ise 5 kişi yaralandı. Bismil ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybetti.

Yarım Milyonluk Sigara Kaçakçılığı
Diyarbakır`da piyasa değeri 213 bin TL olan 60 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gümrük kaçağı sigara ticareti yapan kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğü hatırlatıldı.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: DEFİNE AVCILARI SUR`U TAHRİP ETTİ
Diyarbakır`ın Silvan ilçesindeki tarihi surlar, define avcıları tarafından tahrip edildi. Silvan ilçesindeki tarihi surlar, son dönemlerde define avcıları tarafından tahrip edilirken, surların altı oyulduğu görüldü. Kale Mahallesi`nde bulunan ve Silvan Kalesi olarak bilinen surlarda, kimliği belirsiz şahısların tarihi eser aradıkları ve bu nedenle de tarihi yapıya zarar verdikleri öğrenildi.

Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Diyarbakır`da yapılan çalışmalarda 60 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlar Büro Amirliği ekiplerince Van`dan geldiği belirlenen bir kamyonda arama yapıldı. Yapılan aramalarda, kamyonun kasasına gizlenmiş 60 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

Silvan`da Vatandaşı Dinledi
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan`daki köylerde incelemelerde bulundu. Vali Toprak, incelemelerde bulunduğu köylerdeki vatandaşların sorunlarını dinledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir