• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
BÜ Bölgedeki Jeoloji Harikalarını Keşfediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman civarında çalışmalar ve incelemelerde bulunan Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, yörede öne çıkan doğal kaynaklardan petrolün yanı sıra diğer jeolojik oluşumların varlığını araştırıyor.

Petrolün Dışında Farklı Arayış
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Eren "Yöremizin sahip olduğu jeolojik imkânların tam olarak farkında değiliz. Hocalarımızla yürüttüğümüz teknik çalışmalarla petrolün dışında farklı jeolojik kökenli değerli ve kıymetli kayaç ve oluşumları belirlemeyi arzulamaktayız." diye konuştu.

İncelemeler hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, yapılan teknik gezilerle Batman`ın jeoloji açısından oldukça önemli değerlere sahip olduğunu vurguladı.

Jeoloji Harikası Göller Tespit Edildi
Doç. Dr. Nalbantçılar Batman - Bismil güzergâhında yaptıkları çalışmalarda önemli bilgilere ulaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Çalışmalarda jeoloji harikası, doğal güzellikler oluşturan göller tespit ettik. Jeolojik olarak birer erime yapısını yansıtan bu göllerin kartlaşmalara bağlı obruk oluşumunu yansıtıyor. Her ne kadar İç Anadolu Bölgesi`nde yaygın olarak gözlemlenmekte ise de bu yapıların karbonatlı kayaçların olduğu ve karstlaşma süreçlerinin etkin olduğu her yerde oluşabiliyor. Bu yapılar içlerine çeşitli şekillerde suların dolması veya birikmesi ile çok etkileyici doğal güzellikleri de oluşturmaktadır."

Öte yandan Doç. Dr. Nalbantçılar Jeoloji Mühendisliği Bölümü hocaları Yrd. Doç. Dr. H. Alim Baran, Yrd. Doç. Dr. Sema Tetiker ile Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Salih Dinç ile DSİ`den Jeoloji Mühendisi Süleyman Tekin ile öğrencilerin katıldığı bu çalışmaların ve benzer incelemelerin süreceğini söyledi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir