• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Bingöl Merkez Köy Yolları Asfaltlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Önceki yıllarda çeşitli sıkıntılara neden olan Güveçli Köyü (Sini - Welan) Grup Köy Yolu İl Özel İdaresi tarafından programa alınarak 2 haftada tamamlandı.

 

Yol çalışmalarını yerinde incelemek için bölgeye giden Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer`e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti.

 

Çalışmalar hakkında Vali Güvençer`e bilgi veren İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Burakgazi, yaklaşık 2 haftadır yol çalışmalarına başladıklarını ve bu hafta içi tüm işlerin tamamlanacağını belirtti.

 

Tamamı 4 kilometre olan yolun 3 kilometresini 4 şeritli 1 kilometresini ise 2 şeritli olacak şekilde yaptıklarını söyleyen Burakgazi, \"Yeşilyurt Mahallesi çıkışından Güveçli Köyüne kadar yaklaşık 3 kilometre duble, Güveçli`den Ormanardı Köyü yol ayrımına kadar ise 2 şeritli yol çalışması yaptık. Yolun tamamı 2 şeritli olarak düzenlenmişti ancak yol geniş olduğu için duble olarak yapılması uygun görüldü. İl Özel İdaresi olarak malzemenin serme ve sulama gibi işlemlerini müteahhit firmaya yaptırdık. Bu aşamadan sonra yolun astarını İl Özel İdaresi olarak biz yaptık. Astarın atılmasını müteakiben 3 günlük bir bekleyişten sonra mıcır çekme işlemiyle çalışmayı tamamladık\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir