• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Mustazaflar Hareketi`nden Sahabe Der` e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaf- Der`in kapatılmasının ardından kuruluşu açıklanan Mustazaflar Hareketi, STK`ları ziyaret çerçevesinde STK`ları ziyaret etmeye devam ediyor. Mustazaflar Hareketi, Diyarbakır`da faaliyetlerde bulunan Sahabe Der`i ziyaret ederek, dernek yönetici ve üyelerine hareketin amacını ve nelerin yapılabileceğini anlatı.

Mustazaflar Hareketi sözcülerinden Hüseyin Yılmaz, yazar M. Bahattin Temel ve Av. Şaban Dalgın, Mustazaflar hareketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Burada yapılan konuşmalarda, inanç ve insan hakları önündeki engellerin kaldırılması, halkın fakirlik ve cehaletle mücadele etme yöntemleri izah edilerek, önemli bir sorun haline gelen Kürt sorununun önündeki engellerin kaldırılması için çözüm olabilecek düşünceler aktarıldı.

Hareketin sözcülerinden Av. Hüseyin Yılmaz, özellikle siyasallaşma faaliyetinde İslami çizgilere dikkat edileceğini bu konu hakkında kırmızı bir çizginin hep var olduğunu belirtti.

Hareket sözcüleri, daha sonra dernek üyeleriyle fikir alışverişinde bulunularak üyelerin sordukları soruları cevapladı.

Bu tür ziyaret programlarının devam edeceğini belirten yazar M. Bahattin Temel, " Tüm kesimlerin öneri ve düşüncelerini alarak Mustazaflar Hareketi`ni geniş katılımlı bir yapıya kavuşturmaya çalışacaklarını belirtti. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir