• DOLAR 32.34
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2390.507
  • ...
İran`dan İsrail`e: `Haritadan Sileriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, muhtemel bir İsrail saldırısında, bu ülkenin haritadan silineceği uyarısında bulundu.

Devlet televizyonunun haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, İsrail`in, İran`a yönelik saldırı tehditleriyle ilgili değerlendirme yaptı.

Tuğgeneral Hacızade, İsrail`in kendileriyle boy ölçüşemeyeceğini belirterek, ``Siyonist rejim, İran`a saldıracak güçte olsaydı bir an bile durmazdı`` dedi.

İsrail ile Hizbullah arasındaki ``33 Gün`` savaşını hatırlatan Tuğgeneral Hacızade, ``Onlar, Lübnan`daki Hizbullah gibi küçük bir gruba karşı mağlup oldular. Nasıl olur da İran`a saldırabilirler?`` ifadelerini kullandı.

Tuğgeneral Hacızade, İsrail`in, ABD olmaksızın böyle bir işe kalkışamayacağını savunarak, bölgedeki tüm Amerikan üslerinin saldırı menzillerinde olduğunun bilindiğini kaydetti.

Washington yönetiminin böyle bir yükün altına giremeyeceğini anlatan Tuğgeneral Hacızade, bu konuda İsrail`in de defalarca uyarıldığına dikkati çekti.

Tuğgeneral Hacızade, ``Onların böyle bir cesareti yok. Siyonist rejim, böylesine büyük bir hata yaparsa kesinlikle yok olur, onları yeryüzünden sileriz`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir