• DOLAR 32.203
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2511.557
  • ...
Haziran Ayında 25 Filistinli Katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Dünya gündeminin Suriye`deki Baas katliamlarına kilitlenmesini iyi bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışan siyonist işgal devleti bütün Haziran ayı süresince Gazze`ye yönelik saldırılarını gündelik hale getirdi ve karadan veya havadan saldırı düzenlemeden geçirdiği bir gün olmadı. Fakat işgal güçleri sadece Gazze bölgesine yönelik saldırı ve operasyonlarla yetinmedi. Batı Yaka bölgesinde de tehdit ve tutuklama amaçlı yoğun baskınlar gerçekleştirdi. Bu baskınlarda da Batı Yaka`nın el-Halil şehrinde iki kişi katledildi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi`nin haberine göre, işgal güçlerinin Haziran 2012 süresince Filistinlilerin yaşadığı bölgelere yönelik saldırıları neticesinde katledilenlerin sayısı 25`i buldu. Bunların 6`sını da henüz çocuk yaşında olanlar oluşturuyor.

 

İşgal devletinin özellikle Haziran`ın ortalarından itibaren yoğunlaştırdığı Gazze`ye yönelik saldırılarında katledilenlerin sayısı 23`ü buldu. Bunların 6`sını henüz 18 yaşını doldurmamış çocuklar oluşturuyor. Biri de daha 6 yaşında siyonist saldırganların mermilerine hedef olan Mu`tezz Ali es-Sevvaf idi. Çocuk yaşta katledilenlerin tümünün hava saldırıları veya karadan tanklarla gerçekleştirilen saldırılarda, atılan top mermilerine hedef oldukları ifade edildi.

 

Çocuk yaşını geçmiş 17 kişiden, üç mücahidin 18 Haziran`da vuku bulan çatışmada hayatını kaybettiği, diğerlerinden de iki kişinin direnişçi mücahitlerden, kalanlarının ise tamamının sivillerden olduğu ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir