• DOLAR 32.251
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2489.624
  • ...
Erdoğan-Zana Görüşmesi Bitti (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan ile BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla zana arasında uzun zamandır beklenen görüşme saat 15.00`da başladı ve saat 16.30`da sona erdi.

Diyarbakır Bağmsız milletvekili Leyla zana, görüşmeden sonra Başbakanlığın arka kapısından çıkış yaptı.

BEŞİR ATALAY DA KATILDI

Görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da yer aldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu`nun da görüşmenin yapıldığı saatlerde Başbakanlığa geldiği belirtildi. Ancak Arzu`nun görüşmeye katılıp katılmadığı bilinmiyor.

Başbakanlık resmi konutunda gerçekleşen görüşmeyle ilgili açıklama bekleniyor.

Görüşme kamuoyunda "barış" yolunda atılan öneli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Leyla zana, bir gazeteye verdiği röportajda, "Önemli olan tutumdur. Asker çözer, polis çözer, yargı çözerle bu iş olamaz. Burada bir gerçek vardı. Bunu hepimiz açıkça söyleyelim ve kabul edelim. Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan`dır. Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum. Yitirseydim giderdim, burada olmazdım. Şimdi hepimizin yapması gereken, hepimizin başbakanın sorunu çözmesinde yanında olduğumuzu ona hissettirmemiz, onu teşvik etmemizdir. " demiş bazı kesimlerden olumlu, bazı kesimlerden ise olumsuz tepki almıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir