• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin`in Şefik`i Ne Zaman Kaçacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Hasbunallah ve ni’mel-vekil. Ülkeyi yıktınız şimdi de kaçıyorsunuz” bu, kızlarıyla birlikte Kahire Havaalanı’ndan kaçarken Mısırlı vatandaşların Şefik’in yüzüne söyledikleri sözlerden biri. Şefik, Hüsni Mübarek’in bıçağıyla kendi halkını boğazlamak için Cumhurbaşkanı olmak istiyordu. Şefik, yerli ve yabancı hain, düzenbaz ve komplocularla birlikte hayata geçirmeye çalıştığı plan tutmayınca, bu kez malını ve ailesini yanına alarak ülkeden kaçtı.

Şefik’in kaçışı aslında burada meydana gelen devrimin zorunlu bir sonucuydu. Ancak Şefik ile güruhunun Mısırlıların hayatında bıraktığı olumsuz etki ve ağrının geçmesi için yıllara ihtiyaç var.

Şefik’in kaçış olayı, bir hafta önce etrafında toplanan, adına sloganlar atan, önünde secde eden, Mısır için tek alternatif olduğunu söyleyen, radikalizme karşı savunulması gereken biri olduğunu haykıran bazı Filistinlilere şu mesajı veriyordu: “Zaman dönüp durur ve idam ipi emanete ihanet eden herkesin boğazını bulur.”

Şefik’in Mısır Cumhurbaşkanı olmasını isteyen Filistinliler, Mahmut Abbas’ı gece gündüz alkışlayan kişilerdir. Bunlar Mahmut Abbas’ı alkışlarken, diğer yandan Filistin davasının boğazını sıkan arkadaşlarına da kul ve köle olmuş kişilerdir. Acaba bu insanlar şimdi ne diyecekler? Mısır’dan kaçan Şefik’e verdikleri desteği nasıl açıklayacaklar? Şimdi ne hissediyorlar? Akılları nerede? Mısır halkının ülke sınırlarını aşan ve Filistin’e kadar uzanan sevincini gören bu insanların alınlarından yuvarlanan boncuk boncuk terin rengi nedir acaba?

Şefik Mısır’ı yıktıktan sonra kaçtı. Acaba Şefik’in düşmanla görüşme çizgisini takip eden Filistinli arkadaşları ne zaman kaçacak? Gazze’deki Cibaliya, Batı Yaka’daki Ed-Duheyşe, Lübnan’daki Aynu’l-Hulve ve Ürdün’deki El-Vahadat mülteci kamplarında türlü türlü zorlukları yaşayan Filistin kadınlar ya da tüm Filistinliler, acaba ne zaman Mısırlılar gibi bu insanlara “Hasbunallah ve ni’mel-Vekil. Ülkeyi yıktınız şimdi de kaçıyorsunuz! Sadece ülkeyi değil Filistin davasını yok ettiniz ve şimdi de mallarınızla birlikte kaçıyorsunuz” diyecek.

Şefik, Arap ülkelerindeki liderlik projesidir. Şefik, Siyonist işgal rejiminin desteğiyle yönetimini sürdüren ve Siyonistlerle barışı destekleyen her Filistinlinin ismidir. Siyonistler, bu kişiler için sürekli sıhhat ve afiyet diliyor ve onların ismini muskaya yazdırmak için acilen görüşme masasına davet ediyorlar.

Acaba Filistinli Şefik ne zaman kaçacak?

 

Dr. Fayiz Ebu Şemmale / filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir