• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
israil, 2 İslami Cihat Yetkilisini Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İslam Cihat Hareketi, Filistin`de sağlanan barış anlaşmasının ardından mensuplarına yönelik baskılarını artıran israil ordusunun Hareketin iki liderini daha tutukladığını duyurdu.

 

Filistin Enformasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, İslamî Cihad Hareketi`ne yakın kaynaklar konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, İsrail ordusuna bağlı özel bir birliğin Batı Yaka`nın Cenin şehrine bağlı Seyle El-Harisiyye beldesinde hareketin önde gelen liderlerinden Hüseyin Ceradat`ı (38), başka bir birliğin de aynı saatlerde yine Cenin şehrine bağlı Kefar Rai kazasında hareketin liderlerinden Bessam Ziyab`ı (29) tutukladığını ifade etti.
Kaynaklar devamla, iki liderin daha önce de birkaç kez İsrail güçleri tarafından tutuklandığını belirterek, her iki liderin de hareketin bölgedeki kurucuları arasında yer aldığını ifade etti.

 

Kahire`de Hamas ve Fetih arasında yapılan barış anlaşmasına destek veren İslamî Cihad Hareketi`nin lider ve mensuplarına baskı yapan İsrail güçleri birkaç gün önce de El-Halil şehrinde dört İslami Cihad liderini tutuklamıştı.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir