• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
17 Yıl Sonra Pardon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1994 yılında bir komşunu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Debra Brown, suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen tutuklarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

2008 yılında Utah`ta çıkarılan ve bilimsel olmayan delillerin dikkate almasına imkan veren yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Brown, tekrar yargılanmak için başvurdu. Yapılan incelemenin ardından Brown, Utah Adalet Bakanlığı tarafından 17 yıl sonra serbest bırakıldı.

Kendisini dünyanın en şanslı insanı olarak gördüğünü söyleyen Brown`ı, cezaevinden çıkarken çocukları karşıladı. Cezaevine girdiğinde çocuklarının 17, 12 ve 11 yaşlarında olduğunu söyleyen Brown, "Şimdi beni kucaklarında torunlarımla karşıladılar. Yaşadığım mutluluğu anlatamam" dedi.

Brown`a, boş yere 17 yıl yattığı için 570 bin dolar tazminat ödenecek. İlk etapta 114 bin doları alacak olan Brown, "Cezaevinden çıkarken arkadaşlarım, `zengin birisi olarak özgürlüğüne kavuşuyorsun` diye takıldılar. Ancak para umûrumda değil. Kaybettiğim yıllarımı ailemle geçirerek kapatmak istiyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir