• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Şaşırtan Çuval Çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aydın`ın Kuyucak ilçesinde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu`nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye binası önünde CHP otobüsü üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi.

Ülkenin iyi yönetilemediğini savunan, eski Adalet ve Anavatan partilileri CHP çatısı altına beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

``Türkiye`nin çağdaş uygarlığa kavuşabilmesi için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin jetlerini bir başka ülkenin düşürmemesi için, gerçek anlamda demokratik olabilmek için önce halkı kandırmayan siyasete ihtiyaç var. Askerin kafasına çuval geçirilir Recep Tayyip Erdoğan`ın gıkı çıkmaz, savaş uçağı düşürülür gıkı çıkmaz. Ne olacak bu memleketin hali?``

-Buharkent-

Daha sonra Buharkent`e geçerek vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda yaşanan gelişmelere değindi.

``Suriye ile hangi gerekçeyle savaşa giriyoruz`` diye soran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

``Bir Amerika istiyor diye savaşa giremeyiz. Hani Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale`de şehitler vermişti. Eğer böyleyse dış politikayı başka bir ülkenin çıkarları üstüne endeksleyemeyiz. Batının egemen güçlerinin taşeronluğunu yapacak şekilde dış politika yaparsanız, Türkiye`nin sırtı yerden kalkmaz. Türkiye`nin her şeyi var ama özgür ve bağımsız iradesinin de olması lazım. Bir başka ülkenin Ortadoğu`daki taşeronluğunu yapmayacağız.``

Kılıçdaroğlu, tüm dünyada barışın egemen olması gerektiğini belirterek, ``Beraber yaşamayı özledik biz. Baskının olduğu yerde demokrasi olmaz. Zorbalığın olduğu yerde demokrasi olmaz. Zulüm her zaman derin yaralar açmıştır. Zulme değil, insanlıktan yana olana destek vereceğiz`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir