• DOLAR 32.269
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2399.11
  • ...
İşten Çıkarılan 44 Kişi Eylem Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde taşeron firmanın değişmesi üzerine işten çıkarılan ve düzenlenen ibranameyi kabul etmeyen 44 kişi, hastane poliklinikleri önünde saat 14.30`da basın açıklaması yaparak tepkilerini ortaya koydular.

 

Batman Kamu Personelleri Tasarım İşçileri Derneği Başkanı Sevda Direk yaptığı basın açıklamasında, sağlıkta özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarının son örneğinin Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde sahnelenmekte olduğunu belirtti.

 

Direk, \"Yasal olmayan uygulamalarla çalışanların elde ettiği bütün hakları gasp edilmeye çalışılmaktadır. Şuan hastanede taşeron firma çalışanı emekçilerim iş kaygıları kullanılarak imzalatılmaya çalışılan ibraname ile kazanılmış geçmiş hakları ve geleceğe yönelik bütün hakları maddi kazanımları elden alınmış gibi gösterilerek yok sayılmaya çalışılmıştır. Yasal olmayan bu ibranameyi imzalamayanların yeni firmada işe alınmayacağı tehdidi ile çalışanlar üzerinde baskı kuruluyor\" ifadelerini kullandı.

 

Direk, son olarak, hastane idaresi ve müteahhit firma ile yaptıkları görüşmeler sonucu soruna çözüm üretemediklerini, 4 yıldan uzun süredir hastanede hizmet üreten çalışanların haklarının gasp edildiğini belirterek \"Evimize ekmek götürmekten başka hiçbir amacımız yoktur\" dedi.

 

İşten çıkarılan 44 kişiye hastane çalışanlarının da destek verdiği görüldü.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir