• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
30 Hizbullah Mahkumuna Sevk Zulmü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Cezaevlerindeki sevk zulmü devam ediyor. Şanlıurfa Cezaevi`nde çıkan yangında 13 kişinin yanarak hayatını kaybetmesi olayı gündemdeki yerini korurken Diyarbakır D Tipi Cezaevi`nden 18, Mardin E Tipi Cezaevi`nden de 12 Hizbullah hükümlüsü ailelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Sivas ve Tokat`a sürgün edildi. Cezaevlerindeki doluluk oranının yüzde 100`e ulaştığı Türkiye`de, genel olarak sürgünler, doluluk gerekçesiyle yapılıyor.

 

Daha önce de birçok Hizbullah hükümlüsü, ailelerinde yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan Bayburt, Sivas, Erzurum, Trabzon, Tokat ve Bolu`ya sürgün edilerek aileler cezalandırılmıştı.

 

Son sürgünlerle ailelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki illere sürgün edilen Hizbullah mahkûmlarının isimleri ve sürgün edildikleri cezaevleri ise şöyle:


Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden Sivas Cezaevine sevki çıkan 10 mahkum:

Tarık Ateş, Recep Oğuz, Ersal Özkılıç, Osman Aktaş, Hacı Halis İnat, Abdulkuddus Yalçın, Naci Asena, M.Salih Pusmak, Sami Özer ve Kamuran Tuncer.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nden Tokat Cezaevi`ne sevki çıkan 8 mahkum:

Bedri Salamboğa, M.Salih Salamboğa, Misbah Sayan, Şehmus Uğur, Nihat Buldan, İbrahim Görceğiz, Emin Sabaz ve Şakir Kaçmaz.


Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi`nden Tokat Cezaevi`ne sevki çıkan 11 mahkum:

Sabri Çeçen, Seyfettin Kınay, A.Rahman Ok, Murat Salur, Aziz Keskin, Giro Adem, Mustafa Yaşar, Aydın Dağlı, Abdullatif Pamuk, Salih Akay, İbrahim Halil Bayol ve Halil Akyol.

 

Sevki çıkan mahkumların önümüzdeki haftadan itibaren sevk edildikleri cezaevlerine gönderilecekleri öğrenildi.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir