• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Atalay, Altyapı Çalışmalarını Basına Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan ve Bingöl`ün 40 yıllık ihtiyacını gidermesini hedefleyen kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarının yapım işleri tüm hızı ile devam ediyor. Çalışmaları gazetecilerle yerinde inceleyen Başkan Atalay, toplam 16 bin metre küplük yeni 4 deponun yapımına başlandığını ve şuana kadar 25 bin metre (25 kilometre) kanalın standartlarına uygun olarak tamamlandığını belirtti.

 

Şehrin Kanalizasyonunun 1000`lik borularla arıtma tesisine bağlandığını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, \"Ana hatlarımız şehirden 200-300-400-500-600`lük borular olmak üzere 800`lük borularla arıtma tesisine kadar 1000`lik borularla kanal bağlantıları yapılıyor. Ara bağlantılarda ise 200`lük, 300`lük ve 400`lük olmak üzere nüfus projeksiyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Burada özellikle bir noktanın altını çizmek istiyorum; şehrin hem mevcut yerleşim yerleri hem de Düzağaç bölgesi ve Tugay bölgesinden gelen hatlar(Mirzan, Yeşilyurt, Yeni Mahalle`den gelen hat)Kültür Mahallesi`nden birleşerek Arıtma Tesisine bağlanıyor.\" dedi.

 

Kanalizasyon hattına gelen yük azaldıkça boru çapının da küçüldüğünü ifade eden Atalay, \"Bu da tamamen bir mühendislik hesabı ile yapılan işlem. Dolayısıyla kafadan boru çapları binlik olsun, 800`lük olsun, 200`lük olsun denilebilecek bir iş değildir. Bir mühendislik hesabı ile bu projeler hazırlandı. Mevcut projede kanala akıtılan yük oranına göre bu boru çapları belirlendi ve şuanda da çalışma bu projeye göre yürütülüyor. Kaleönü Mahallesi`nde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Kültür Mahallesi`nde Arıtma Tesisi bağlantısından başladık, yukarıya doğru devam ediyoruz.\" şeklinde konuştu.

 

Kanalizasyon çalışmalarının 3 koldan Arıtma Tesisine bağlanacağını kaydeden Atalay, \"Kanalizasyon çalışmalarında ana arter olan kollektörlerin bağlantılarında büyük çaplarda doluluk oranlarına göre projeler yapılmakta olup, ancak ara sokaklarda yine nüfus artışı göz önünde bulundurularak çaplar seçilmiştir. Burada yoruma açık bir konu yok.

 

Bu proje İller Bankası tarafından tamamen kendi mühendislik çalışmalarına göre ve her yerde uyguladığı standartlara göre yapılmaktadır. Ayrıca merkez kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu projeleri 2042 yılına kadar 176 bin nüfusu kapsayacak şekilde projelendirilmiştir. Bingöl`ün şuandaki nüfusu 95 bin. Neredeyse Bingöl`ün 2 katına yetecek şekilde bir şebeke hattı hesap edilerek projelendirilmiştir.

 

Benim Bingöl kamuoyundan bir ricam var; Bu işin uzmanı İller Bankası, Bingöl Belediyesi ve tüm teknik kadrosu ile bu işi takip ediyorsa, herhangi bir tereddüte mahal yoktur. Projelerimiz rastgele hazırlanan projeler değildir. Her bir projemiz mühendislik hesabına göre yapılmış projelerdir.\" İfadelerini kullandı.

 

Altyapı çalışmalarının bitmesinin ardından üstyapı çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Atalay, \"2013 yılı sonunda bütün altyapı işlemlerimizi bitirip üstyapı işlerine başlamış olacağız. Yapılan bu işlerin kıymetini halkımız biliyor. Çalışmalardan dolayı toz oluşabilir, bundan rahatsız olan vatandaşlarımız olabilir, bunu anlayışla karşılıyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz. Altyapı bittikten sonra üzeri sıkıştırılmadan, belli bir süre bastırılmadan üstyapı yapmak doğru değil. Bu üst yapıya kısa sürede zarar verir, belli bir süre beklememiz gerekiyor. Biz doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz, popülist davranmıyoruz. Yapılması gereken neyse bu şehir için onu yapmaya devam edeceğiz. Bu süre içerisinde de halkımızdan anlayış bekliyoruz\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir