• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Susa Katliamı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır`ın Silvan İlçesi Yolaç (Susa) Köyü Camisinde Yatsı Namazı vaktinde yaşanan katliam sonucu hayatını kaybeden 10 kişi için mesaj yayınladı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens adına yayınlanan açıklamada, Susa Camii`nin karalar bağlamış Beytullah`ın dert ortağı, Halil Er Rahman Camiinin kardeşi olduğunu belirtilerek, "Her hatırladığımızda, her yıldönümünde yüreğimizin burkulduğu, gönlümüzün dağlandığı, gözümüzün nemlendiği Susa katliamının 20. yıldönümünde de acımız hala taze, halen ilk günkü gibi..." ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamanın devamında, "1986`da Allah`ın emin kıldığı şehirde, Beytullah`ın yanı başında 500, 1994`te Filistin`de el-Halil Camiinde 67 ve 1992`de Diyarbakır`ın Silvan ilçesinin Susa köyünde, Susa Camiinde katledilen 10 Müslümanın acısı; katledildikleri mukaddes mekânlardan dolayı daha büyük ve tahammülü daha zordur. Susa Camii; karalar bağlamış Beytullah`ın dert ortağıdır, Halil Er Rahman Camiinin kardeşidir" denildi.
 
İslam`a, İslam`ın mescidlerine, Allah`ın evi camilere kadar uzanan İslam düşmanlığının Susa Camiinde açığa çıktığı belirtilen açıklamada, "Aradan bin yıl geçse bile Allah`a olan düşmanlıklarını gizleyemezler, saklayamazlar, örtemezler. Camide, namaz vaktinde, namaz üstündeki Mü`minleri katletmenin utancı ve laneti; o küfür karası suratlarında kıyamete kadar kalacaktır" şeklinde tepki gösterildi.

Susa Camii Şehidlerinin Aziz Kanı, İftiraları Yutan Asayı Musa Gibidir
Susa Camii şehidlerinin aziz kanının dillerini sarkıtıp soludukça inançlı insanlara iftiralar atanların tüm iftiralarını aynen Firavuni sihirbazların ejderhalarını yutan Asa-yı Musa (Hz. Musa`nın (a.s.) asası) gibi olduğu vurgulanan açıklamada, "Allah`ın evinde, camide Müslüman kanı dökmenin hiçbir izahı ve nedeni yoktur. Silahsız, sivil ve sadece namaz kılmaya camiye gelen masum ve mazlum insanların camide katledilmeleri; mürtetlerin ve marksist milliyetçilerin bölgede Müslüman insanlara neler yaptıkları hakkında insaf ve vicdan sahibi kimselere fikir vermeye yeter de artar bile... Susa Camii şehidlerinin kanından hakikatleri anlayamayan, konuşan dillerinden de hiçbir şey anlayamaz, hiçbir şekilde ikna olmaz" ifadelerine yer verildi.
Açıklama, "Susa Camii katliamının 20. yılında Susa şehidlerine ve tüm İslam şehidlerine bir kez daha Allah`u Teâlâ`dan rahmet diliyor, her âlemde üzerlerine Allah`ın selamını diliyoruz. Rabbimiz, bu mazlum ve masumların pak kanının hürmetine; Müslüman Kürd halkını İslam`dan ayırmasın, kalplerindeki İslam sevgisini arttırsın, İslami uyanış nasip etsin ve İslam düşmanlarını bir an evvel kahr-u perişan eylesin inşaallah, Amin!" şeklinde son verildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir