• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Meral Akşener `28 Şubat`ta israil Parmağı Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat dönemi Refah Yol hükumetinin İçişleri Bakanı, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu`na bilgi verdi. Akşener`in komisyona aktardığı bilgileri içeren notlar ise kameralara yansıdı. Notlara; `28 Şubat sürecinde büyük sermayenin rolü` `Refah Yol Hükümeti`nin yıkılması` gibi başlıklar dikkatlerden kaçmadı. Notlarda ayrıca, Ergenekon sanığı Veli Küçük`ün isminin de yer alması dikkat çekti.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener`i dinledi. Saat 11.00`da başlayan görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Görüşmenin ardından komisyona bilgi verecek dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı`nın gelişi öncesi salona alınan basın mensuplarının kamerasına ilginç bir detay takıldı. Akşener`in anlattıklarının ardından bir komisyon üyesinin tuttuğu öğrenilen notlar, basın mensuplarının objektiflerine yansıdı. Notlarda; "Büyük sermaye araya girerek telkinde bulundu.", "40 milyon dolar havaya uçtu.", "Asker bana karşı karalama kampanyası başlattı" gibi ifadeler yer aldı. "Meral Akşener", "28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanı`ydım" diye başlayan notlar, "Kararlar MGK`da alındı, 8 yıllık eğitimde problem çıktı. RP 1995`de yüzde 22 oy aldı. DYP yüzde 18, ANAP yüzde 18 oy aldı. " şeklinde devam etti.

Notlarda; 28 Şubat sürecinde büyük sermaye gruplarının etkisine yönelik şu bilgiler yer aldı: "TOBB ... Başladı. RP ile koalisyon kabul etmediler. Büyük sermaye araya girerek telkinde bulundu. Ana Yol kuruldu. Başlarda olumsuz ve uyumsuzdu, hükümet yıkıldı. RP`ye görev verildi. Askerler tarafından bana karalama ve yıpratma başlatıldı. Ekonomik olarak Refahyol iktidarının kurulmasına karşı birleştiler."

`40 MİLYON DOLAR HAVAYA UÇTU`

28 Şubat döneminde 40 milyon doların havaya uçtuğu bilgisi de Akşener`in anlattıkları üzerine notlardaki yerini aldı. 28 Şubat`ın Refahyol`u yıkmak ve seçmen iradesini kırmak için hazırlanan bir proje olduğu bilgisi yer alan notlarda, kısa vadede başarılı olunduğu ancak uzun vadede başarısızlıkla sonuçlandığı ifadeleri yer aldı. Notlarda, " `İmza atıp, uygulamayalım` dendi. Baskılar arttı. Gazeteler bu işi psikolojik olarak abarttılar. Cindoruk 42 vekille ayrıldı parti kurdu. Vekili ile Demirel`e gidildi, yetki Mesut Yılmaz`a verildi. 24. madde olarak geldi, 18. maddeye düşürüldü." bilgisine yer verildi.

`28 ŞUBAT`TA İSRAİL ABD`DEN DAHA ETKİN`

Notlarda yer alan diğer ifadeler ise şöyle: "Batı Çalışma Grubu, MGK kararları, Güven Erkaya tarfından casuslukla suçlandım. Orakoğlu`nu açığa almamı istediler. Meclis`ten spekülasyon. Polis mafya oluşumu. Susurluk, Veli Küçük, pasaportlar. `MGK kararları tavsiye` dediler. Erbakan imzalayacak. Oysa prosedür gereği önce bakanlar imzalar, sonra Başbakan imzalar. Acizmendilere niçin müdahale edilmedi? Azerbaycan`da darbe görevi ile ilgili. Amerika`nın dolaylı etkisi olduğunu biliyorum.. İsrail etkisinin daha çok olduğunu tahmin ediyorum."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir