• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: KÜRTLER DEVLET KURUMLARINA GÜVENMİYOR
Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER), Kürt Sorunu`nun çözümünde rol sahibi kişi ve kurumların güvenirliğini ölçmek, kişi ve kurumların Kürt sorununun barışçıl çözümüne dönük yaklaşım, söylem ve politikalarının nasıl algılandığını belirlemek ve gündemdeki önemli konulara ilişkin nabzı yoklamak için Diyarbakır`da araştırma yaptı.

Tüm Yönleriyle Roboski Paneli
Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi tarafından, üzerinden 179. gün geçen Roboski katliamı ile ilgili panel düzenlendi. Şube Başkanı Abdurrahim Ay, 28 Aralık 2011 akşamında gerçekleşen bir olayı 29 Aralık sabahında bütün çarpıtmalara rağmen öğrendiğimizde içimize bir ateş düştü. Öğrendiğimiz bu habere göre devlet kendi vatandaşını bombalamış, 34 kişi öldürmüştü\" dedi.


DİYARBAKIR SÖZ: DİYARBAKIRLI BAYANLAR ŞEYH SAİD`İ ANDI
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu düzenlediği programla Şeyh Said ve arkadaşlarını andı. 29 Haziran 19252`te rejimin uygulamalarına kıyam ettiğinden 46 arkadaşı ile birlikte asılarak katledilen İslam Âlimi Şeyh Said, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bir Yatakta Çok Hasta!
Çocuk hastalıkları Hastanesi`nde bir yatakta, birden fazla hasta tedavi edilmeye başlandı. Acil servis dâhil dolarken, hasta yakınları yaşanan \"yoğunluk ve birden fazla kişinin bir yatakta tutulmasına\" tepki gösterdi.

Hırsızlar Cirit Atıyor
Diyarbakır`ın günlük asayiş olaylarının yüzde 90`nı hırsızlık, kapkaç ve yankesicilik oluştururken, işyeri olarak Melikahmet ve Yenişehir semti, konut hırsızlığı ise Kayapınar ve Bağlar başı çekiyor.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: DÜĞÜN KONVOYU KANA BULANDI
Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde düğün konvoyundaki bir otomobilin devrilmesi sonucunda 2`si çocuk 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Diyarbakır`da Faili Meçhul Cinayet
Diyarbakır`da silahla taranarak öldürüldüğü belirlenen bir kişi yol kenarına atılmış halde bulundu. Şahsın üzerinde Ömer Kalkan adına düzenlenmiş bir kredi kartı çıktı.

Savaş Uçakları 9 Hedefi Vurdu
Genelkurmay Başkanlığı, savaş uçakları tarafından Kuzey Irak topraklarında bulunan PKK kamplarının bombalandığını duyurdu.

Esnafı Sıcak Vurdu
Diyarbakır`da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi esnafı olumsuz yönde etkiliyor. Esnaf, \"Bazı günler siftah yapamadan iş yerimizi kapatıyoruz\" dedi.

Türkiye Aklıselim Hareket Etmeli
Diyarbakır`daki Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye-Suriye arasında yaşanan uçak krizini değerlendirdi.


DİYARBAKIR OLAY GAZETESİ: ÇÖZÜM İÇİN ENGEL KALMADI
AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, bu memlekette artık gençlerin kanının dökülmesine gerek olmadığını söyledi ve ekledi: Bugün artık çocuklarımızın dağlara gitmesine gerek yok. Bu meselenin çözülmesi için hiçbir engel kalmadı.

Davutoğlu: Test Uçuşuydu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ``Uçağımızın görev tanımı ulusal radar sistemimizin testiydi. Bu uçuş tamamen test amaçlı bir eğitim uçuşuydu`` dedi.

Polise Mayınlı Saldırı
Mardin`in Derik İlçesi`nde yola döşenen mayın, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir