• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti  Gaziantep Şubesi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, kapatılan Mustazaf-Der şube binasında yapılan bir programla açıldı. Akşam Saat 21.00`de şube binasının damında gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Ekrem Derdiyok Hoca katıldı.
 
Kur`anı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Derdiyok, açılan her bir İslami derneğin taşıdığı ilim,irfan ve ahlakla bulunduğu şehri tekrar İslam`a bağlayacağını vurguladı.
 
Açılan bu tür derneklerin İlim derneği,hikmet derneği,maarifet derneği kardeşlik derneği,yardımlaşma dayanışma ve tanışma derneği ile beraber aynı zamanda yer yüzündeki tüm zalimleri lanetleme derneği olacağını ifade eden Derdiyok Hoca, "Müslümanların hayat programlarını Kur`anı kerim`in belirlediğini belirtti."
 
Derdiyok "Bizim tek hayat programımız Kur`anı azimuşandır.Bizler için bağlayıcı, bizler için hayat programı,şu kainat ve evrenin şifresi,dili ve tercümanı olan Kur`anı azimuşan vardır."ifadelerini kullanarak İnsanlar için Kur`anı Kerimden başka referans ve kriterin bulunmadığını vurguladı.
Allah`ın resulü Hz.Muhammed`in (sav) Müslümanlara iki amir bıraktığını belirten Derdiyok, bu amirlerin Allah`ın kopmaz olan ipi Kur`anı Kerim ve Peygamberin kendi sünneti olduğunu belirterek Müslüman birey ve toplumun Kur`anla ayakta durabileceğini belirtti.
 
Her zaman olduğu gibi bu zamanımızda da samimi Müslümanlara tuzaklar kurulmaya çalışıldığını belirten Derdiyok Hoca,"Ama Allah`ın hesabı bütün hesapları üstündedir." diyerek Hz.Yusuf ve ona tuzak kuran kardeşlerinden örnekler verdi.
 
Son olarak Müslüman coğrafyalardaki gelişmelere de değinen Derdiyok, İslam`ı ortadan kaldırmaya çalışan batılıların samimi Müslümanların varlığı sebebiyle bunu başaramadığını ifade etti.
 
Program, İnzar İlahi Grubunun okuduğu ilahi ve ezgilerin ardından okunan dua ile son buldu. (Şefik Mert-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir