• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Samsun`da Merkezi Ezan Ve Vaaz Kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazında cami cemaatlerine yapılan duyuruda, önümüzdeki Cuma günü itibariyle her camide din görevleri kendi cemaatlerine vaaz edecek. Her camide canlı ezan ise ikindi namazıyla başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın cami görevlilerini daha aktif hale getirmek, cami cemaatiyle sıkı ilişkiler kurması, ilim anlamında kendilerini yetiştirip vatandaşları birebir bilgilendirmelerini ve her camide ezan okunmasını sağlamak amacıyla yapılan yeni düzenleme, Samsun`da cami cemaati tarafından olumlu bulundu. DİB, bu uygulama ile 2012-2016 Stratejik Eylem Planı`nda da yer aldığı gibi ezan okunan cami sayısını kademeli olarak artırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı`na açıklama yapan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, uygulamanın hayata geçmesinin büyük yarar sağlayacağını söyledi. Birçok ilçede yeni sisteme geçildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Kent merkezimiz ile Çarşamba, Terme ve Bafra ilçelerimizde camilerimiz, bu gün itibariyle yeni sisteme geçmiştir. Bunun önemli sebepleri var. Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız istemekle birlikte merkezi sistem ezan ve vaaz uygulaması, din görevlilerimizi tembelliğe sev ediyordu. Her camide ezan okunmadığı için cemaat yok diye kapalı duruyordu. Bunu önlemek ve din görevlilerimizin camilerinde bulunmasını sağlamak için yerinde bir uygulama olacak." dedi.

Yeni uygulamanın din görevlilerinin kendilerini yetiştirmelerinin cami cemaatine büyük katkı sağlayacağının altını çizen İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Din görevlilerimiz her Cuma kendileri vaaz edeceği için ön hazırlık yapacak. Hazırlık sırasında bilgileri güncellenmiş, hatta yeni bilgiler öğrenmiş olacak, kültürleri artacak. Cami cemaati ise canlı olarak vaaz dinlemenin keyfini çıkaracak. Bu sorunu daha önce murakıpla çözemedik. Vatandaşlarımızdan çok da talep vardı. Güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum."

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir