• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
Özalp`ta Okuma-Yazma Seferberliği Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu kampanya kapsamında Özalp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilçe merkezi ve köylerinde açtığı okuma yazma kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Özalp`ta 2011-2012 eğitim öğretim sezonunda okuma-yazma bilmeyen vatandaşları okur-yazar hale getirmek için toplam 71 adet kurs açıldı. Bu kursları başarıyla tamamlayan 808 kişi belge almaya hak kazandı. İlçe Kaymakamı Şener Çağlar, 1. ve 2. Kademe okuma-yazma kurslarında toplam 11 kursun açıldığı Aksorguç Köyü`ndeki 133 vatandaşın belge dağıtım programına katıldı. Programa ayrıca İlçe Jandarma Komutanı Nabi Aslan, Milli Eğitim Müdürü Musa Urak, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda konuşan Kaymakam Şener Çağlar, ilçede birinci önceliklerinin eğitim olduğunu vurgulayarak, \"Son 2 yılda okul öncesi eğitimden başlayarak orta öğretime kadar büyük bir gelişme sağlandı. Okul öncesi eğitimde yüzde 90 seviyesine ulaştık. Özalp YİBO son iki yılda Van genelinde SBS sınavlarında birinci oldu. Bu yıl da aynı başarının tekrarlanacağını ümit ediyorum\" dedi.

 

Devletin son yıllarda Özalp ilçesine yaptığı kamu yatırımlarını da anlatan Çağlar, \"Bu yatırımlarda da önceliğimiz yine eğitim. Yeni eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 75 yeni derslik hizmete girecek. 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi, 350 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatları devam ediyor. İller Bankası tarafından yapılan ve yüzde 95`i tamamlanan kanalizasyon arıtma projesi çalışmaları devam ediyor\" diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından ilçe Kaymakamı tarafından kursiyerlere belgeleri verildi. Kaymakam Çağlar. 47 yaşındaki anne Aysel Naz ile 15 yaşındaki kızı Gülşen Naz`a başarı belgesini vererek, tebrik etti. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir