• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Avusturya`da Kermes`e Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AVUSTURYA - Birkaç hafta önce koordineli olarak hazırlıklarına başlayan camii yönetimi, yerel medya, el broşürleri ve gazete ilanlarıyla çevre halkına duyuruda bulundu. Herkesin davet edildiği ve geniş kapsamlı hizmetiyle multi-kültür kaynaşmasına vesile olan bu sosyal etkinliğe, yerli (Avusturya halkı)-yabancı herkesin büyük bir ilgi gösterdiği gözlendi.

Bölgemizin değişik yörelerine ait meşhur yemeklerin, usta ellerde lezzete dönüştüğü mutfak zenginliğinden herkes dilediği tadı bulabildi. Kebap, pirinç üstü kavurma, döner, balık, tavuk ızgara, lahmacun, çiğ köfte, tatlı ve pasta çeşitleriyle, içli köfte, mantı ve daha birçok yemek çeşidin tezgâhlarda kıyasıya rekabeti, fazlasıyla rağbet gördü.

İnsanların dilediği şekilde rahat davranabildiği kermes ortamında mide doyumu yanında, sevgi ve hürmet eksenli yaklaşımın sosyal yaşam alanına yansımaları görüldü.

Yetim çocuklar yararına yapılan bu kermeste durmadan koşuşturan insanların, yürekten gelen hizmetlerin ve sıcak yaklaşımın tavırlara yansıması, gelen insanlarında bu atmosferden etkilenmesine, kendilerini huzurlu ve rahat hissetmelerine katkı sağladığı gözlendi. Zira kimse kendini kermes ortamında yabancı ve yetersiz hissetmedi, tam aksine bir aile gibi aynı çevre insanı, aynı sosyal yaşamın bireyleri olarak bir bütünün tamamlayıcıları olarak gördüler.
Geniş bir alanda yapılan kermes, düzenli bir organizasyon ve disiplinli bir çalışma ekibiyle, binlerce kişinin katılımına rağmen hiçbir sorun yaşanmadan, huzur ve sükûnet içinde devam etti.

Cumartesi günü, sabahın erken saatlerinde yerli (Avusturya) halkın kermese yoğun rağbeti, yapılan davet ve duyurunun etkisini açıkça gösteriyordu.

Yetimler ve fakirler yararına yapılan bu hizmetin insani duyguları harekete geçirdiği, ortak sorunlarda yapılan gayretlerin mutlaka karşılık bulduğu her zaman olduğu gibi, bunda da kendini gösterdi.

Kermese katılan Hard belediye başkanı, farklı camii yönetimleri ve her yöreden insanlar, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Cumartesi akşamı kermes alanına ait solanda Miraç kandili programı düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle start alan program, vahdet ilahi grubunun ilahileriyle devam etti. Avrupa`ya ziyaret amaçlı olarak gelip, kermese katılan İnzar Dergisi yazarlarından M. Zeki Ergin günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Program sonunda Hasan Hocanın dualarla bitirdiği program, havası ve maneviyatıyla kermese farklı bir renk ve koku verdi. Hasan hoca, camii yönetimi adına hizmet eden her ferde çokça teşekkür ve dua etti.

Pazar günü daha da yoğunlaşan kermese, vahdet ilahi grubunun seslendirdiği ezgiler ve gençlerin tuttuğu halay büyük bir hayranlıkla izlendi. Yerli (Avusturyalı) insanların beğeniyle seyrettiği halay, kermese farklı bir renk kattı.

Büyük bir sükunet ve huzur içinde devam eden kermes, Pazar akşamı geç saatlerde nihayete erdi. (Ali İsmail Koçer - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir