• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
`Olmaması Gereken Bir Dosya,  Açılmaması Gereken Bir Davaydı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından, Müslüman bayanların inançları gereği taktıkları başörtüsünün her alanda serbest olması için bastırılan "Kamusal alana girene kadar değil zulüm bitene kadar" el broşürleri nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığının haklarında dava açtığı STK başkanlarının ilk duruşmasında beraat almasını değerlendiren TESSEP Başkanı Salih Demir açılan davayı, `olmaması gereken bir dosyaydı ve açılmaması gereken bir davaydı.` diyerek eleştridi.

Açıklamasının devamında Demir şunları söyledi: "Yıllarca hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden mağdur edilen, okullarından, iş yerlerinden atılan insanlara sahip çıkmak ve onların sesi olmak ve onların haklarını aramak için yapılan çalışmalara yine hiçbir hukuki gerekçe olmadan dava açılmıştı. Bu gün nihayet yıllardan beridir yapılan yanlışlığa ve hukuksuzluğa düşmeden bir beraat kararı verilmiştir. Buradan şunu anlıyoruz, bu dava dosyası hiç olmamalıymış ve bu dava da hiç açılmamalıymış." dedi.

Son olarak üyelerine seslenen TESSEP Başkanı Demir sözlerini şöyle noktaladı: "Amacımız Allah rızasıdır. Ne makam elde etmek, nede ün peşinde olmak. Gayemiz, mağdurların sesi olmak hakları ellerinden alınan insanlara haklarının iadesi için çalışmak. Üyelerimiz ve vicdan sahibi tüm kardeşlerimiz bu saatten sonra bu amaç doğrultusunda daha çok çaba sarf etmelidirler. Son olarak buradan beraat alan üyelerimize geçmiş olsun diyorum." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir