• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Yaz Kur`an Kurslarına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur`an kursları başladı. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda; Kur`an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Bingöl`de tüm camii ve Kur`an kurslarında düzenlenen Yaz Kur`an Kursları, yoğun ilgi görüyor. Kurslar vasıtasıyla çocuklar dini bilgilerin yanı sıra ileriye dönük hayatlarında büyük önem taşıyan konularda da bilgi sahibi oluyor.

18 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur`an Kursları, hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında düzenlenecek ve her yaştan halkın katılımına açık olacak. 3`er haftalık 3 dönem halinde `Kurs Sistemi` esasına göre ders verilecek olan Yaz Kur`an Kursları 17 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek.

Eğitimler 2 Ay Sürecek
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, öğrencilere 2 aylık kurs döneminde İslam`ın temel esasları ile birlikte Kur`an-ı Kerim`in de öğretileceğini söyledi.

 

Can, \"2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur`an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilecek. Çocuklarımız kurslara katılmakla güzel dinimiz İslam hakkında bilgi sahibi olacak, kutsal Kitabımız Kur`an-ı Kerim`i okumayı öğrenecek ve onu anlama yolunda kutlu bir gayret sarf ederek tatilinizi en güzel şekilde değerlendirmiş olacak. Evlatlarımız, Yaz Kur`an kurslarımızda hayat boyu ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, bilgilerinize yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacak\" dedi.

Kurslarda hafta içi her gün eğitim verildiğini dile getiren Can, kursta öğrencilere temel dini bilgilerin anlatılacağını vurguladı.

Kur`an kurslarının 17 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini anlatan Can, yaz kurslarını hem kendilerinin hem de vatandaşların çok önemsediklerini söyledi.

186 Merkezde Kur`an Eğitimi Veriliyor
Müftü Can, Yaz Kur`an Kursları için bu yıl 15`i Kuran Kursu, 171 cami olmak üzere toplam da 186 yerde eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Bingöl merkez Yeşilyurt Mahallesi`nde bulunan Fatih Camisini ziyaret ettik. Çocukların cıvıl cıvıl koşuşturmaları Kur`an-ı Kerim ve Resulullah`ın hayatını öğrenme istekleri dikkat çekti. Çocuklarla yaptığımız görüşmelerde cami ortamının çok güzel olduğunu, dini bilgiler öğrendiklerini ve manevi atmosferi solumaya küçük büyük herkesi davet ettiler. İşte o görüşmelerden bazıları;

Herkesi Camiye Bekliyoruz
Camide dini derslerin yanı sıra arkadaşlıklar da edindiğini söyleyen Berkan Vedat Bürkek, \"Camide imamdan Kur`an-ı Kerim dersini alıyorum. Dinimizle ilgili bilgiler veriliyor, hem öğreniyor hem de yaşamaya çalışıyorum. Camii ortamı çok güzel. Burada iyi arkadaşlarım var\" dedi.

Cami Ortamı Çok Güzel
Cami ortamının çok güzel olduğunu dile getiren İbrahim Bürkek, bütün çocukları camiye davet etti. Bürkek, \"Mahalle camimize geldik. Arkadaşlarımızla birlikte Kur`an-ı Kerim dersini alıyorum. Camide dini konular anlatılıyor bize. Cami çok güzel ve buraya geldiğime sevindim. Bu güzel ortamı mahalle arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Ayrıca hocamızdan razıyız, burada güzel şeyler öğretiliyor\" diye konuştu.

Her Şey Çok Güzel
Kur`an dersi ile birlikte dini eğitim de aldıklarını ifade eden Habib Kılıç, \"Arkadaşlarım gibi ben de Kur`an-ı Kerim dersini almaya geldim. Ayrıca dini bilgiler veriliyor. Hocamızı dinliyoruz ve verilen güzel bilgileri alıyoruz. Her şey çok güzel, memnunuz\" şeklinde konuştu. (Furkan Bingöl, Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir