• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin güney ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas Gaziantep, Kilis, Erzincan, Erzurum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Antalya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu`da güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara`da kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar ile yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresini en aza indirmeleri ve koruyucu tedbirleri almaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Antalya il genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara:
Az bulutlu (17/33)
İstanbul: Az bulutlu ve açık (22/30)
İzmir: Az bulutlu ve açık (24/36)
Bursa: Az bulutlu ve açık (16/33)
Konya: Parçalı bulutlu (18/29)
Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı (23/31)
Mersin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (25/32)
Diyarbakır: Az bulutlu (19/37)
Batman: Az bulutlu (19/39)
Şanlıurfa: Az bulutlu (25/36)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (20/31)
Mardin Az bulutlu (26/34)
Van: Parçalı bulutlu (13/25)
Bingöl: Gök gürültülü sağanak yağışlı (19/32)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir