• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Diyarbakır`da, Turistlerden Antika Eşyaya Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`a yabancı ülkelerden gelen misafirler antika eşyalara merak salıyor. Turistlerin bu merakı antikacılık mesleğini ayakta tutarak, antikacılık geleneğini geliştirmesine adeta katkı sağlamaya çalışıyor.

Bazı Ürünlerin Rayiç İş Bedelini Bilmeden Bile Alıp Satabiliyoruz

Uzun yıllardır Diyarbakır`da babadan oğulla antikacılık mesleğini sürdüren Hüseyin Diril, antika eşyalarının birçoğunu Mezopotamya bölgesinden toparladıklarını belirterek, \"Antikacılık zorlu ve keyif verici bir meslek. Bazı ürünlerin rayiç iş bedelini bilmeden bile alıp satabiliyoruz. Genel anlamda çıkarı göz önünde bulundurmuyoruz. Babam Mehmet Salih Diril`in dediği gibi ürün her ne olursa olsun eski ise ve de beğeniyorsan alacaksın. Çünkü onun gibi bir parça bir daha göremeyebilirsin. Aslen biz Batman Bekirhan aşiretindeniz. Diyarbakır`ın eski esnafındayız. Ve bu geleneği ayakta tutabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu yönde de halkımızdan teveccüh bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Antika Eşyası Yabancı Ülkelerden Gelen Misafirlerimizin İlgisini Çekiyor

Tarihi Hasan Paşa Hanı`nda antikacılık geleneğini sürdüren Diril, antika eşyalara turistlerin yoğun ilgisi olduğuna dikkat çekerek, \"Daha çok antika eşyaya yabancı ülkelerden gelen misafirlerimizin ilgisini çekiyor. Bu kadim topraklarda yaşamış onlarca uygarlığın vermiş olduğu güzelliklerle hazırlanmış eski sanatkârların ellerinden işlenmiş özel parçalara sahip olmak yabancı misafirlerimizi çok mutlu kılıyor\" ifadelerini kullandı.

 

Hüseyin Diril, turistlerin yoğun ilgisinin mesleğe büyük katkıları olduğunu söyleyerek, \"Onların ilgileri de bizleri ayakta tutmaya yardımcı oluyor. Tabi bize gelen bazı takılar kırık, dökük ve dağılmış bir şekilde elimize ulaşıyor. Babam, abim ve ben onları tekrar eski hallerine geri dönüştürmeye çalışıyoruz. Yakın zamanda antika olmuş eşyalarımıza yabancı misafirler tarafından çok ilgi gösteriliyor. Bunlardan birkaçı; radyo, gramafon, semaver, köstekli cep saatleri, kehribar kolye, değerli taşlar yabancı misafirlerimizin ilgisini çekmektedir. Kendi işçiliklerimizle turistlerin ilgisini çekiyoruz\" dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir