• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Esir Futbolcu Özgürlüğünü Söküp Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan Filistinli esir futbolcu Mahmud Es-Sersek, işgal yönetiminden 22 Ağustos`ta bırakılacağına dair sözlü taahhüt yerine 10 Temmuz`da serbest bırakılacağına dair yazılı taahhüt alması üzerine 92 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemine son verdi.

Aljazeera.net internet sitesinin Filistinli esir Mahmud Es-Sersek`in avukatı Muhammed Cebarin`den edindiği bilgiye göre, Er-Ramle Cezaevi Hastanesi`nde Siyonist cezaevleri idaresi tarafından imzalanan anlaşma, Mahmud Es-Sersek`in açlık grevine son vermesi karşılığı 10 Temmuz`da serbest bırakılmasını ve o tarihe kadar tedavisinin devam etmesi için hastanede kalmasını içeriyor.

Anlaşma uyarınca, Filistin milli takımı futbolcusu Mahmud Es-Sersek de açlık grevine son vermeyi ve serbest bırakılıncaya kadar açlık grevine yeniden başlamayacağını taahhüt ediyor.

Gazze Şeridi`nin Rafah kentinden esir Mahmud Es-Sersek`in on gün önce sağlık durumunun oldukça ciddi bir aşamaya geldiğini ifade eden avukat Cebarin, işgal yönetiminin 22 Ağustos`ta sona erecek cezasını yenilememe sözü verdiğini fakat Es-Sersek`in bu öneriyi reddettiğini ve Temmuz ayında serbest bırakılmayı şart koştuğunu söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir