• DOLAR 34.542
  • EURO 36.66
  • ALTIN 2922.425
  • ...
TÜSİAD: Yargı Kendisini Siyasetin Yerine Koyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, hükümetin 2023 hedefi için yeni anayasanın mutlaka oluşturulması gerektiğini söyledi. Boyner, Kürt sorunu hakkında, "Artık ortak aklı kullanmak ve şiddet sarmalından çıkmak ve çağın gerçeklerine konuyu siyaseten çözmemiz gerekiyor." dedi.

TÜSİAD, yılın ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını Four Seasons Otel`de gerçekleştirdi. Toplantıya; AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Mustafa Koç`un da aralarında bulunduğu sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Sözlerine, bu kez ekonomi konularına pek girmeyeceğini belirterek başlayan Ümit Boyner, ekonomik krizlerin ve oluşturduğu travmaların demokrasiyi tartışılır kılmaması gerektiğini ifade etti. Boyner, "Bu nedenle tüm demokratlar açısından demokratik ilkelerin ve kurumların üzerine titrenmesi gereken bir dönemde olduğumuza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye`nin AB sürecini, "Araya giren, geriye düşen ama hiçbir zaman vazgeçilmeyen bir dava" olarak tanımlayan Boyner, "Bu davanın asli hedefi ise Türkiye`nin örnek alınan gıpta edilen bir ülke haline gelmesidir." dedi.

Çağın ulaştığı bireysel özgürlük anlayışının amacı modernleştirme de olsa muhafazakarlaştırma da olsa vatandaşın özel alanına fazlaca müdahale eden devlet anlayışıyla uyuşmadığı belirten Boyner, "Yasaklar ve dayatmalar sürekli ve sürdürülebilir olmadığı gibi ancak toplumun bölünmesine ve kutuplaşmasına yol açar." ifadelerini kullandı.

`EKONOMİ DIŞINDAKİ KONULARA KAYITSIZ KALAMAYIZ`

"Bazen ekonomi konuları dışında fazla görüş serdettiğimizi düşünenler var onu biliyoruz ama ekonominin yalnızca ekonomi olmadığını da biliyoruz." diyen Boyner, siyasi reform süreci ile iktisadi başarı arasındaki somut ilişki dolayısıyla kendilerinin ekonomi dışındaki konulara kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Kürtaj konusuna da değinen Boyner, bu konunun anlaşılması zor bir duyarsızlıkla tartışıldığını söyledi. Boyner ayrıca, "Tüm araştırmaların kadınların iyi eğitimli olmadığı iş gücüne katılmadığı ülkelerin küresel rekabette nal toplayacağına işaret ediyor." dedi.

 


Bu haberler de ilginizi çekebilir