• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Kadın Din Görevlileri Bölge Birinciliği İçin Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kırıkkale`de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan `Kadın Din Görevlileri Hafızlık 8. Bölge Yarışması` düzenlendi. Yarışmaya Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Bolu, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce ve Bartın illerinden hafız kadın din görevlisi katıldı.

Yarışmaya Kastamonu`dan katılan Halime Alaçam birinci, Eskişehir`den katılan Zeynep Tunca ikinci, Ankara`dan katılan Emine Kavun ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan hafize Halime Alaçam, 15 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul`da yapılacak Türkiye geneli hafızlık final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Programda Hacı Abdullah İpekçi Kız Kur`an Kursu ve Mehmet Yıldırım Kız Kur`an Kursu öğrencileri ilahi söyledi. Programın açılışında konuşan İl Müftsü Bekir Gerek, hafızlığın önemine vurgu yaptı. Gerek, Kırıkkale`de Hacı Abdullah Kız Kur`an Kursu`nda 23 öğrencinin hafızlık yaptığını ve kursun hafız mezun etmeye başladığını söyledi.


Kırıkkale`de 100 öğrenci kapasiteli erkek ve en az 50 öğrenci kapasiteli hafız yetiştiren kız Kur`an kursu açmayı hedeflediklerini açıklayan Gerek, Gündoğdu Mahallesi`ne yeni Kur`an kursu açma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Doğruhaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir