• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Batman İl Müftülüğünden Miraç Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, 16 Haziran 2012 Cumartesi gününü Pazara bağlayan gecede ihya edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Kandil dolayısıyla Cumartesi günü yatsı namazını müteakip Şevket Başak Camii`nde özel programlar düzenleneceğini ve ilçelerimizdeki camilerde çeşitli programlar düzenleneceğini belirten Çağlar, \"Miraç gecesi, Peygamber Efendimizin, bir gece vakti Allah tarafından Mescid-i Haram`dan aldırılarak Mescid-i Aksa`ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek zaman ve mekândan münezzeh olan Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gecedir. Peygamberimizin Kabe`nin yanından Mescid-i Aksa`ya götürülmesine İsra denir. Mescid-i Aksa`dan göklere ve ötesine çıkarılması ise, Miraç diye zikredilir\" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Peygamber Efendimizin bu kutsal yolculuğunda Allah`ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiğini, insanlık için bilinemez konumunda olan birçok bilgiyi alma ve birçok şeyi görme ayrıcalığına mazhar olduğunu vurgulayan Çağlar, Kur`an`ı Kerim`de İsra Suresi`nde bunun anlatıldığını kaydetti.

 

Müftü Çağlar, Peygamber Efendimize, ilahi huzurda önemli konularla ilgili emirler verildiğini ve genel olarak, bir melek aracılığı ile kendisine verilen ilahi vahyi, o ulvi sahnede doğrudan Allah`tan aldığını belirtti.

 

Özelde sadece kendisinin yaşadığı ötelere yükselişin, bütün Müslümanlar tarafından manen benzeri bir şekilde yaşanabilmesi amacıyla İslam`ın beş temel esasından biri olan beş vakit namazın bu gecede ilahi huzurda farz kılındığını dile getiren Çağlar, \"İşte bu manada, fizik dünyasının sınırlarının maddeten aşılarak yaşanan Miraç olayı, namaz sayesinde, Müslümanın gönül dünyasında yaşanmaktadır. Zira mü`min, namazda Rabbinin huzurunda durarak, sadece O`na ibadet etme ve sadece O`ndan yardım isteme özgürlüğünü yaşar. Namazda sadece bedeni ile değil; özüyle, gönlüyle, duygu ve düşüncesiyle Allah`a yönelerek Rabbi ile baş başa kalmanın huzur ve mutluluğunu yakalar. Dâima O`nun gözetimi ve desteği altında olduğunu düşünür ve bu bilinçle hayat çizgisini anlamlı kılmaya çalışır\" ifadelerini kullandı.

 

İsra Süresinde Son Derece Mühim İlahi Mesajlar Vardır
Çağlar, Peygamber Efendimizin Miraç ve İsra mucizesinin, anlatıldığı İsra Süresinde, son derece mühim ilahi mesajlar olduğunu ve bu surede; yalnız Allah`a kulluk edilmesi, anne babaya itaatle birlikte iyi davranılması, akrabaya, fakirlere ve yolda kalmışlara haklarının verilmesi emredildiği, cimrilik ve israftan kaçınılması üzerinde durularak bu hususlara uymayanların kınanacağı bildirildiğini belirterek, \"Toplumda bu ilkelere riayet edildiği takdirde yardımlaşma ve kardeşlik duygularının gelişerek güven ve huzurun sağlanacağına dikkat çekilmiştir. Yine bu surede, fakirlik endişesiyle çocukların öldürülmemesi, zinaya yaklaşılmaması, Allah`ın haram kıldığı cana haksız yere kıyılmaması, öldürülen kimsenin velisinin de aşırılığa kaçıp hukuk dışına çıkmaması, yetim malına yaklaşılmaması, ölçü ve tartıda hile yapılmaması, kişinin bilmediği şeyin ardına düşmemesi, böbürlenme ve kibirden uzak durulması gerektiği bildirilmiştir\" dedi.

 

Müftü Çağlar açıklamasının sonunda, \"Miraç olayı vesilesi ile ifade edilen bu eşsiz hakikatlerin hayatımıza yön vermesi temennisiyle, başta Batmanlı kardeşlerimiz olmak üzere ülkemizin ve bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor, acı ve gözyaşının, şiddet ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak`tan niyaz ediyorum\" ifadelerine yer verdi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir