• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Çevreyi Kirleten Atık Piller Kaynağında Toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi`nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği`nin (TAP) katkıları ile Konya`daki ilköğretim okullarında yürüttüğü Atık Pil Toplama Kampanyası`nda bu yıl en çok pil toplayan üç okul ödüllendirildi.

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen kampanya kapsamında Karatay`dan 55, Meram`dan 68, Selçuklu`dan 74 olmak üzere toplam 197 okul 6 ton pil topladı.

 

En fazla pil toplayan 19 Mayıs İlköğretim Okulu`na masa tenisi, Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okulu`na satranç eğitim seti, Akıncılar Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu`na ise spor seti ile teşekkür belgeleri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Özer tarafından verildi.

 

\"Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği\" kapsamında atık pillerin kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda, daha yaygın ve daha düzenli çalışabilmek için yapılan protokol çerçevesinde atık pil bidonları, kutular, afiş ve broşürler okullara, resmi kurumlara ve alışveriş merkezlerine dağıtılarak atık pil toplama noktaları oluşturuldu. (M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir